Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kauza Gorila – Pravda o Slovensku: Ukradli milióny eur, ale minimálna mzda je stále iba 327 €

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

Gorila je nielen najväčšia žijúca opica, ale aj krycí názov akcie SIS. V rámci nej, podľa medializovaných informácií, tajná služba odpočúvala byt spolumajiteľa skupiny Penta Jaroslava Haščáka, ktorý sa tu pravidelne stretával s ministrami, politikmi a vysokými štátnymi funkcionármi a dohadoval sa s nimi na nekalých kšeftoch.

 

Pred nedávnom sa na internete objavili prepisy rozhovorov Jaroslava Haščáka s exministrom hospodárstva Jirkom Malchárkom, funkcionárkou FNM Annou Bubeníkovou a ďalšími vysokými potentátmi. Miliónovými úplatkami sa to tam len tak hemží. Iba za privatizáciu rozvodných závodov mali byť vyplatené provízie v miliónoch eur. Zistenia tajnej služby sa usilovala zakryť pravica aj ľavica. Bodaj by nie, keď bežní občan musí neraz vyžiť z minimálnej mzdy 327 eur, ale oni si delili milióny.

Ak pri čítaní záznamov z akcie Gorila strácate prehľad o súvislostiach, portál www.pravdaoslovensku.sk prináša návod na orientáciu. V rubrike Kto je kto nájdete zoznam hlavných protagonistov tejto mega-aféry s vysvetlením, aké postavenie a akú úlohu v celej záležitosti zohrával.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu