Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Talian (99) požiadal o rozvod po odhalení nevery spred 70 rokov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

RÍM - Deväťdesiatdeväťročný Talian požiadal o rozvod so svojou o tri roky mladšou manželkou, keď zistil, že mu pred 70 rokmi bola neverná.

Podľa informácií talianskych médií Antonio C. pri prezeraní starých písomností náhodou objavil listy, ktoré jeho manželka Rosa písala milencovi v 40. rokoch. K odhaleniu došlo len niekoľko dní pred Vianocami.

Bez ohľadu na dlhý časový odstup od nevery Antonio okamžite konfrontoval svoju manželku a oznámil jej, že podáva žiadosť o rozvod. Nepomohlo ani jej priznanie ani prosby, aby si to rozmyslel.

Manželia spolu žili 77 rokov, splodili päť detí a majú tucet vnukov a jedno pravnúča. Pred desiatimi rokmi prežili partnerskú krízu, keď sa vtedy 86-ročný muž na načas odsťahoval k synovi.

Žiadosťou o rozvod sa už začal zaoberať súd v Ríme. Talianske médiá pripísali náhly rozpad manželstva výbušnému južanskému temperamentu oboch partnerov. Antonio totiž pochádza zo Sardínie a Rosa z Neapola.

Ak sa manželstvo skutočne rozpadne, pôjde vôbec o najstarší rozvedený pár na svete, aspoň čo sa týka veku najstaršieho z protagonistov. Doterajší rekord držali Bertie a Jessie Woodovci z Británie; obaja mali v čase rozvodu (v roku 2009) 98 rokov, napísali dnes britské noviny Daily Telegraph. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu