Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Príde v roku 2012 koniec sveta? NASA prišlo s vlastnou teóriou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Koniec sveta sa nezadržiteľne blíži, podľa Mayov má nastať už budúci rok. Americký Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku sa však nebojí. Jeho predstavitelia tvrdia, že koniec sveta nehrozí ešte najmenej ďalších niekoľko miliónov rokov.

Aj keď všetky mayské kalendáre končia 21. decembra 2012 a všetci tento dátum považujú za apokalyptický, podľa odborníkov NASA sa zániku ľudskej civilizácie nemusíme obávať ešte "nejaký čas" a rozhodne ho nespôsobia obrie slnečné búrky.

"O Slnko sa nemusíme starať ešte niekoľko miliárd rokov. Žiadna katastrofa v roku 2012 preto nehrozí," povedal heliofyzik Alex Young britskému denníku Daily Mail. "Slnku dostatočne rozumieme. Skúmame ho všetkými možnými technológiami a metódami už niekoľko rokov. Už teraz vieme, že superbúrka, ktorá by sa chystala zničiť celú Modrú planétu, nenastane," upokojuje Young.

Vedec sa domnieva, že na Slnku nie je toľko energie, koľko by bolo treba k zoslaniu obrej ohnivej gule, potrebnej na zničenie Zeme. Navyše podľa neho našu planétu chráni hustá atmosféra, ktorá je schopná všetko škodlivé žiarenie zastaviť.

Ak teda v roku 2012 skutočne nastane koniec sveta, bude ho musieť spôsobiť niečo iné ako slnečná búrka. Či mali pravdu vedci alebo Mayovia, sa dozvieme už čoskoro.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu