Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Smutná spoveď nevesty s rakovinou: Svadby sa možno nedožijem!

Eleanor a Tom sa v Grécku zasnúbili
Eleanor a Tom sa v Grécku zasnúbili (Zdroj: Daily Mail)

PRAHA - Britská novinárka Eleanor Jefferyová plánuje s priateľom na budúci rok svadbu. Má to však jedno veľké ALE. Lekári jej povedali, že rakovina, s ktorou bojuje, sa nedá úplne vyliečiť. V 28 rokoch jej oznámili, že sa zrejme nedožije Nového roka, nieto ďalšieho leta. Napriek tomu si s priateľom Tomom objednala kostol, aj nádherné šaty, v ktorých by mala kráčať uličkou k oltáru.

Minulý rok na jar Eleanor pri sprchovaní zacítila v prsníku niečo divného. Na kontrole u gynekológa jej povedali, že ide asi len o hormonálne zmeny. O tri týždne však výsledky biopsie preukázali rakovinu.

Priateľa Toma to úplne šokovalo. "Ten deň zrazu všetko zmenil. Sedeli sme spolu v izbe, aby sme tú šokujúcu správu vstrebali. Vtedy mi povedal jednu vec, na ktorú nikdy nezabudnem (a nikomu neprezradím). To rozhodlo, že sme napriek tomu začali plánovať spoločnú budúcnosť," hovorí Eleanor.

V nasledujúcich ôsmich mesiacoch podstúpila mastektómiu, šesť cyklov chemoterapie a nakoniec rádioterapiu. Avšak tento rok v januári ju začalo strašne bolieť v chrbte. Podľa onkológa, ktorý ju hneď poslal na röntgen, bol výsledok v poriadku, bolesť však neprestala.

Začiatkom mája Eleanor poslali na magnetickú rezonanciu a prišla zdrvujúca správa. Rakovina sa rozšírila do panvovej kosti a tento druh nie je vyliečiteľný.

"Vlastne som ani nechcela počuť, koľko mi ostáva času. "Šesť mesiacov, alebo len tri?" Pýtala som sa pokojným hlasom svojej doktorky. "Samozrejme som dúfala, že povie aspoň päť rokov ...Tri mesiace, možno aj o niečo viac," znela odpoveď.

Napriek tomu, že priateľa správa takmer položila, Eleanor sa rozhodla bojovať. Podstúpila ďalšiu chemoterapiu, ktorá dlho vyzerala nádejne. Teda len do chvíle, kedy prišli ďalšie testy: Rakovina sa rozšírila na pečeň a na pľúca.

V auguste, keď to vyzeralo, že liečba zabrala, si párik odišiel odddýchnuť do Grécka, kde ju Tom požiadal o ruku. "Nemohla som šťastím prestať plakať, stále dúfam, že máme budúcnosť. Okamžite sme to dali domov všetkým vedieť. Po dlhej dobe to bola od nás dobrá správa: milujeme sa a budeme sa brať," hovorí mladá žena.

Plánovanie júnovej svadby je pre Eleanor veľmi povzbudzujúce: "Priatelia sa ma teraz pýtajú: "Aké budeš mať šaty?" A nie, "Ako dopadli tvoje posledné výsledky."Navyše v septembri vyšetrenie ukázalo, že sa nádor na pečeni o polovicu zmenšil, preto to s tou svadbou vyzerá nádejne."

"Ale samozrejme stále mám v hlave, že chvíle, ktoré s Tomom prežívam, môžu byť každý deň tie posledné. Keď sme sa včera bozkávali, hovorila som si, koľko bozkov nám ešte zostáva?" uviedla s obavami budúca nevesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu