Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prevratná liečba rakoviny: Žene zahriali mechúr a zlé bunky zabili!

Carmina porazila zákernú rakovinu
Carmina porazila zákernú rakovinu (Zdroj: allvoices.com)

LONDÝN - Carmina Valenteová (48) trpela nádorovým ochorením močového mechúra. Lekári pri jej liečbe využili prevratnú metódu, pri ktorej "ohriali" rakovinové bunky. Zabralo to, rodená Londýnčanka sa uzdravila!

Približne pred tromi rokmi začala Carmina pociťovať bolesť v dolnej časti brucha a v chrbte. Keď problémy neustávali, zašla za svojím lekárom. Urologické vyšetrenie v jej močovom mechúre odhalilo malý, asi dvojcentimetrový útvar.

Nádor žene vybrali, následné testy však nanešťastie potvrdili, že išlo o veľmi agresívny typ rakoviny. Carmine hrozilo, že o močový mechúr príde. Urológ jej doňho vstrekol BCG vakcínu, ktorá normálne slúži na liečbu tuberkulózy. Nepomohlo; pacientka v nasledujúcich mesiacoch dvakrát prekonala recidívu.

Dva roky po diagnostikovaní zákernej choroby sa Valenteová zoznámila s Johnom Kellym, ktorý pôsobí na University College London Hospital. Profesor práve v tom čase testoval novú metódu liečby rakoviny močového mechúra, pri ktorej sa orgán zahreje pomocou žiarenia a vzápätí naplní chemoterapickým liekom. Extrémne teplo rakovinové bunky zabije, tie zdravé však prežijú.

Procedúru, ktorá trvá zhruba hodinu, absolvovala Carmina raz do týždňa po dobu mesiaca a pol. A nie nadarmo. "Vyliečila som sa. Po rakovine už niet ani stopy a navyše mi ani nemuseli odstrániť mechúr. Je to skvelé," teší sa Angličanka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu