Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V Bratislave vystavujú šperky za 20 mil, aj diamantové vajce!

Na výstave môžete nájsť aj toto diamantové vajce
Na výstave môžete nájsť aj toto diamantové vajce

BRATISLAVA - V Bratislave v týchto dňoch začína výstava diamantov a šperkov v hodnote 20 miliónov eur. Práve na takúto sumu sú poistené. Tejto vysokej čiastke sa ale podľa odborníkov netreba čudovať; diamanty sú totiž komoditou, ktorá nepodlieha skaze.

Výstava ponúka rôzne voľné diamanty vo veľkosti od 1 karátu až po najväčší, viac ako 12-karátový kameň. Hodnota 320 investičných diamantov dosahu 15 miliónov eur, k tomu treba ešte prirátať množstvo diamantových šperkov. "Celková hodnota výstavy je teda asi 20 miliónov eur," povedal generálny riaditeľ spoločnosti D.I.C. Přemysl Synek. Najhodnotnejším kúskom výstavy je viac ako 12-karátový diamant, ktorého hodnota je vyše 460-tisíc eur. V ponuke sú však aj kúsky s cenou začínajúcou na sume menej ako 4-tisíc eur.

"Výhodou diamantov je to, že každého človeka tento unikátny výtvor prírody osloví iným spôsobom. Môže to byť šperk, ktorý si ľudia dávajú na vyjadrenie okamihu, na ktorý nechcú zabudnúť. Zároveň ale predstavuje aj investičný produkt.

Ďalšou z mnohých výhod diamantov je podľa Syneka fakt, že ide o komoditu, ktorá nepodlieha skaze. "Diamanty na tejto výstave pochádzajú z celého sveta. Na ich nákup sú veľmi prísne kritériá a tak môžeme s určitosťou povedať, že nie sú konfliktného pôvodu," dodal.

Výstava v showroome Diamonds International Corporation v Bratislave na Ventúrskej ulici bude otvorená vždy od 11:00 do 19:00. Po hlavnom meste Slovenska sa presunie do Prahy.

Výstava diamantov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu