Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalší pokus: Už tento týždeň má prísť koniec sveta!

ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
ilustračné foto (Zdroj: gospellightminutex.com)

WASHINGTON/BRATISLAVA - Zostávajúcich pár dní si treba poriadne užiť. Podľa amerického kazateľa Harolda Campinga budú totiž naše posledné. V piatok 21. októbra 2011 má prísť súdny deň a s ním koniec sveta. Opäť!

"Svet bude zničený. Nebude to päť mesiacov deštrukcie. Príde to naraz," vyhlásil Herold Camping koncom mája, niekoľko dní potom, čo mu nevyšla ďalšia z predpovedí celosvetovej apokalypsy. Vtedy ju datoval na 21. mája, neskôr súdny deň posunul na 21. októbra.

V máji sa mal na Zem vrátiť Ježiš Kristus, vziať verných a spravodlivých do neba a pre zvyšok planéty odštartovať desivú päťmesačnú agóniu plnú síry, ohňa a božích rán. Spoločne so svetom mali zahynúť aj všetci neveriaci a nehodní nanebovstúpenia. Predpoveď však Campingovi nevyšla. Keď sa aj on prebudil do bežného príjemného rána s dátumom 22. mája, spoločne s manželkou sa radšej zbalil, odišiel do motela a niekoľko dní sa svojim stúpencom neozval. Informoval portál tn.cz.

 

Camping je v predpovedaní koncov sveta "preborník"

Súdny deň
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

Keď sa opäť ukázal na verejnosti, priznal, že sa vo svojom májovom výpočte pomýlil a "nevypočítal dátum tak presne, ako mohol". Napriek tomu vraj v máji zostúpil Boh na Zem, ale duchovne. A tiež vraj začal "duchovný" súdny deň, ktorého vyvrcholením bude zničenie planéty práve teraz v októbri. Spoznáte to podľa gigantického zemetrasenia a ohnivého dažďa. Božie rozhodnutie o konci sveta podľa Campinga už padlo a je nezvratné. Posledných päť mesiacov sme podľa neho dostali od Boha k dobru a z milosti, pretože nechcel, aby ľudia tak dlho trpeli. Tentoraz vraj nikto neprežije dlhšie ako niekoľko dní.

Harold Camping (90), pôvodne stavebný inžinier, sa preslávil ako kresťanský kazateľ v sieti svojich vlastných rozhlasových staníc s názvom Family Radio. Presné dáta apokalypsy odvodzuje od pochybného výpočtu Ježišovej smrti z biblického Druhého listu Petrovho. Zatiaľ sa však vždy prepočítal.

 

Campinga po neúspešnej májovej predpovedi postihla mŕtvica

Harold Camping
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Zlyhávanie predpovedí nijako nebráni tomu, aby ho nadšene a fanaticky nasledovalo množstvo stúpencov. Mnohí z nich mu dokonca v očakávaní skorého konca sveta odovzdávajú celoživotné úspory. Len za rok 2009 získala Campingova nezisková organizácia podľa agentúry AP dary vo výške takmer 13 miliónov eur.

Harlod Camping sa svojho konca sveta skoro nedočkal. Tento rok v júni ho postihla mozgová mŕtvica, ktorá však zasiahla len centrum reči. Ak svojrázny a kontroverzný kazateľ prečká ešte pár dní, verí, že sa dožije naplnenia svojho proroctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu