Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Camping prehovoril: Boh nás nenechal trpieť, koniec sveta príde 21. októbra!

Harold Camping Zobraziť galériu (3)
Harold Camping (Zdroj: SITA)

LONDÝN/BRATISLAVA - Kazateľ Harold Camping (89), ktorý predpovedal koniec sveta, konečne prehovoril a v éteri odhalil, prečo sme všetci ešte stálu tu. Boh vo svojej milosrdnosti vraj nechcel nechať ľudstvo trpieť celých 5 mesiacov, a tak súdny deň nastane presne 21. októbra. Taktiež vyhlásil, že Boh Zem navštívil aj 21. mája, ale urobil tak len na spirituálnej úrovni.

"Uplynulý víkend bol veľmi zaujímavým, pretože 21. máj prišiel a odišiel a všetky temné predpovede, o ktorých som hovoril, sa nesplnili," povedal Camping pre svoje Radio Family.

Boli to vraj pre neho veľmi ťažké chvíle, kedy premýšľal, čo sa deje:  "Naozaj som sa modlil a modlil: "Pane, čo sa stalo"."

Na noc radšej kvôli tlaku vyzváňajúcich telefónov a ľuďom klopajúcim na dvere, odišiel aj so svojou ženou preč z domu do motela. 

"Boli sme presvedčení, že 21. mája sa Boh vráti na Zem a to veľmi hmotným spôsobom prinášajúcim zemetrasenie a ohlasujúcim posledných päť mesiacov do súdneho dňa a skutočnosťu je, že keď sa na pozrieme duchovne, zistíme, že naozaj prišiel," pokračuje Camping vo vysvetľovaní svojej novej teórie.

Veľké zemetrasenie podľa neho neprišlo 21. mája, lebo nikto by nebol schopný prežiť dlhšie ako niekoľko dní a nieto ešte päť mesiacov trpieť Boží hnev, ktorý zrovná všetko so zemou. Nebude žiadna voda ani jedlo, aby ľudia mohli zostať nažive. Preto Boh vo svojom milosrdenstve údajne upustil od takmer polročného martýria.
 
Harold Camping ohlásil na 21. mája nanebovzatie zhruba 200 miliónov ľudí, ktorí mali byť spasení. Ostatných asi 97 percent svetovej populácie potom podľa neho malo čakať päť mesiacov hrôz a utrpenia, ktoré by spolu so svetom skončili 21. októbra.
 
Muž šéfujúci sieti kresťanských staníc Family Radio pritom súdny deň predpovedal už na september 1994. Vtedy vraj ale vychádzal z nepresných výpočtov.
 
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu