Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladík v hmle a snežení balansoval vo výške 4 km!

Michael Kemeter nie je žiadny nováčik Zobraziť galériu (2)
Michael Kemeter nie je žiadny nováčik (Zdroj: central european news)

VIEDEŇ - Prejsť po 2,5 cm širokom lane 45 metrov a urobiť tak nad priepasťou pri Grossglockneri (3770 m), najvyššom končiari Rakúska, znamená nielen mimoriadne riskantný kúsok, ale aj nový rakúsky národný výškový rekord v tejto kategórii.

Počas uplynulého víkendu ho ustanovil vyznávač extrémneho športu highline Michael Kemeter (23). Informovali o tom rakúske médiá.

Kemeter bol pri úspešnom rekordnom pokuse bosý a do pol pása nahý, pričom sa istil bezpečnostným lanom pripevneným v oblasti drieku. Kým na štarte mu na cestu svietilo slnko, na opačnej strane priepasti ho v cieli vítalo sneženie. Novopečený rekordman, ktorý sa musel vyrovnať s vetrom, dosahujúcim rýchlosť 30 km/h, bojoval v záverečnej fáze pokusu aj so začínajúcou námrazou na lane.

Kemeter nie je žiadnym nováčikom, podľa vlastných slov má na konte už sedem svetových rekordov, jeden z nich bez zabezpečenia.

Iba počas predchádzajúceho víkendu vytvoril v rakúskom Štajersku nový svetový rekord v balansovaní nad vodnou hladinou, keď prešiel ponad vodami tamojšieho Zeleného jazera (Grüner See) po lane dlhom 160 metrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu