Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Deti v anglickej škole ovládajú 44 jazykov: Zulu aj slovenčinu!

Riaditeľka školy so žiakmi
Riaditeľka školy so žiakmi (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Základná škola v anglickom Redhille verí, že získa rekord v najväčšom počte cudzích jazykov, ktoré jej žiaci ovládajú. Popýšiť sa môže neuveriteľným číslom 44, zastupujúcim takmer všetky kontinenty.

Zoznam obsahuje kreolčinu, swahilčinu, bengálčinu či tamilčinu a mnoho iných oveľa menej exotických jazykov vrátane slovenčiny.  Pre viac ako tretinu žiakov študujúcich na škole St Matthew nie je angličtina ich materinský jazyk.

Riaditeľka školy Janet Lightfootová povedala, že mnoho ľudí v tom vidí problém, ale vďaka tomu je ich škola odlišná a špeciálna. U nich sa jednoducho rozdiely oslavujú.

Veľká rozmanitosť jazykov prinútila zamestnancov k zákazu používať slangové výrazy, aby tým nemiatli školákov. Deti, ktoré nehovoria po anglicky, dostanú prideleného "kamaráta", ktorý im dáva individuálne lekcie.

V anglických školách pochádza z etnických menšín v priemere 26,5 percenta žiakov. V niektorých štvrtiach Londýna, ako Newham, iba 8 percent detí do 11 rokov má belošský britský pôvod.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu