Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mrazivé zábery: Mladík chodí po lane nad kilometrovou priepasťou!

Michael Kemeter dokázal, že výšky ani rovnováha mu problém nerobia.
Michael Kemeter dokázal, že výšky ani rovnováha mu problém nerobia. (Zdroj: thesun.co.suk)

KALIFORNIA - Odvážny mladík Michael Kemeter (23) podstúpil šialené nebezpečenstvo, keď sa nad kilometer hlbokou roklinou prechádzal po lane bez istenia. S bosými nohami a maximálnym sústredím prekonal štyrikrát vzdialenosť 25 metrov.

Riskantný kúsok v Yosemitskom národnom parku v Kalifornii zachytil na kameru Alexandre Buisse (26), ktorý priznal, že mal pri sledovaní Michaela miestami poriadny strach. "Bál som sa o Michovu bezpečnosť, ale vedel som, že má bohaté skúsenosti," uviedol s tým, že ako kameraman, ktorého športovci vyhľadávajú, aby natočil ich akcie, nie je zodpovedný za posudzovanie miery rizika, ktoré podstupujú.

Michael po lane prešiel celkovo štyrikrát, z toho jeden raz bez bezpečnostného istenia. Aj s ním by však pád pravdepodobne znamenal minimálne zlomený členok, kolená, či bedrá, takže neustále riskoval svoje zdravie.

Podľa Buissea bol mladíkov zámer vyskúšať chôdzu bez istenia vopred jasný, ale jeho uskutočneniu muselo predchádzať spoznanie trate a podmienok. To si vyžadovalo dokonalú koncentráciu, pri ktorej sa vraj kameraman ani nepomohol, aby mladíka niečím nevyrušil a nespôsobil katastrofu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu