Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Jediná dedina má prežiť apokalypsu 21. decembra 2012!

Dedina Buguraha a hora Pic de Bugarah
Dedina Buguraha a hora Pic de Bugarah (Zdroj: flicr.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Francúzska dedinka Bugarach zaznamenala obrovský príliv návštevníkov New Age v posledných mesiacoch. Tí veria, že to je jediné miesto na svete, ktoré 21. decembra 2012 vydrží apokalypsu.

Nedávne katastrofy ako napríklad zemetrasenie v Japonsku, strach z pandémií či ekonomickej krízy vytvára globálnu klímu strachu, ktorá je pre mnohých znamením blížiacej sa skazy.

Dedinka Bugarach, na juhu Francúzska, pritiahla pozornosť organizácie Miviludes, ktorá monitoruje kulty a podozrivé duchovné aktivity. Na základe jej informácií tento mesiac vláda varovala pred rizikom masovej samovraždy v krajine. Mnohí totiž  veria, že 21. decembra 2012 sa naplní starobylé mayské proroctvo a príde koniec sveta.

Nárast návštevníkov tejto oblasti vytlačil ceny nehnuteľností, ako aj zvýšil hrozbu finančných podvodov a možnosti psychologickej manipulácie. Podľa prezidenta Miviludes Georgesa Fenecha treba byť opatrný. V okolí sa  usadili rôzne školy, guruovia a mesiánske skupiny, ktoré organizujú platené konferencie v miestnych hoteloch. "Je to veľký biznis," dodal.

Dedina iba s 200 obyvateľmi je považovaná za magickú, tak ako aj hora Pic de Bugarach, ktorá púta pozornosť tým, že horné vrstvy hornín sú staršie než tie nižšie. Okrem toho panuje presvedčenie, že je obklopená magnetickou silou. Má ísť o miesto, kde sú skryté mimozemské základne a dokonca sa v nej má nachádzať podzemný prístup do iného sveta.

Od konca Rímskej ríše došlo k 183 falošným predpovediam apokalypsy, ktoré sa v súčasnosti násobia kvôli sile internetu a novým technológiám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu