Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zomrel najstarší človek, Eunice sa dožila 114 rokov

Eunice Sanbornová
Eunice Sanbornová

TEXAS - Vo veku 114 rokov v pondelok zomrel najstarší človek na svete - Američanka Eunice Sanborn. Rodáčka z Louisiany nikdy nepracovala mimo svojho domu a bola aktívnou členkou cirkvi, spievala aj v zbore. Jej opatrovateľka uviedla, že starenka skonala vo svojom dome v Texase.

Podľa štatistických informácií Gerontology Research Group (GRP) sa Sanbornová narodila 20. júla 1896 a v čase smrti mala 114 rokov, jej rodina však tvrdí, že ich príbuzná sa narodila v roku 1895 a preto s ňou v lete oslávili už 115. narodeniny. Titul najstaršieho človeka na svete mala Sanbornová oficiálne od 4. novembra, kedy zomrela Eugenie Blanchardová.

V súčasnosti sa titulom najstaršieho človeka na svete môže pýšiť ďalšia Američanka - Besse Cooperová, ktorá sa narodila 26. augusta 1896. Vôbec najstarším mužom je už od 18. júla 2009 Američan Walter Breuning, ktorý sa narodil 21. septembra 1896 a je tak druhým najstarším žijúcim človekom na svete.

Držiteľkou absolútneho rekordu v dlhovekosti je Francúzska Jeanne Calmentová, ktorá 4. augusta 1997 zomrela vo veku 122 rokov a 164 dní. Mnoho ľudí mohlo žiť aj dlhšie, ale Calmentová je najstaršou, ktorá svoj vek vedela dokázať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu