Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Najstaršie dvojčatá na svete oslávia 100. narodeniny

Gabrielle Vaudremer a Marie Hendrix
Gabrielle Vaudremer a Marie Hendrix

BRUSEL - Belgicko sa zrejme môže pýšiť neobvyklým rekordom. Žijú v nej totiž zrejme najstaršie dvojčatá planéty. Práve dnes v domove dôchodcov v Spa na východe krajiny oslavujú 100. narodeniny.

Zatiaľ síce "oficiálne" tento titul nezískali, lenže to sa môže zmeniť v ďalšom vydaní Guinnessovej knihy rekordov.

Belgické médiá už niekoľko dní pripomínajú, že titul najstarších dvojčiat patrí práve sestrám Gabrielle Vaudremerovej a Marii Hendrixovej (má priezvisko po manželovi), a nie dvojčatám zo susedného Francúzska, ako hlásajú francúzske médiá i slávna kniha rekordov. Tieto dámy pred niekoľkými dňami vo francúzskom Saint-Georges-de-Didonne tiež oslavovali, lenže "len" 98. narodeniny.

S Francúzskom ale majú niečo spoločné aj obe belgickej sestry, ktoré žijú v domove dôchodcov umiestnenom uprostred ardenských kopcov. V tejto krajine, ktorá s Belgickom susedí, sa totiž 2. októbra 1910 narodili. Krátko potom sa ale presťahovali k Liège, kde Maria neskôr pracovala ako učiteľka, zatiaľ čo Gabriella sa živila výrobou a predajom klobúkov.

"V mladosti sme jazdili do Spa na prázdniny," vysvetlili sestry, prečo si zvolili domov dôchodcov práve v tomto mieste s kúpeľmi, ktoré ležia v krásnej krajine Arden.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu