Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Milan Lasica bol online!

Milan Lasica Zobraziť galériu (5)
Milan Lasica

Prezident filmového festivalu Art Film Festu, herec, dramatik, textar, humorista, moderátor. Milan Lasica už počas štúdia začal vystupovať s J. Satinským v autorských dialógoch v bratislavskej Tatre. V roku 1982 sa stal neoddeliteľnou súčasťou novozaloženého Štúdia S, kde je v súčasnosti riaditeľom.

Známym sa stal predovšetkým ako herec v autorských divadelných predstaveniach spolu s J. Satinským. Ich spoločný knižný debut Nečakanie na Godota, ale i ďalšie knihy sú súbormi dramatických scénok a poviedok. Komika je založená na ironickom posunutí tých najbanálnejších životných situácií do absurdity.

Ich texty sú venované slovenskej národnej mentalite, ku ktorej sa vyslovujú so skeptickým humorom. M. Lasica zdramatizoval román V. Mináča (Výrobca šťastia) a mnohých hier (niektoré sa stali súčasťou knihy Tri hry), spolu s J. Satinským je autorom muzikálového prepracovania hry J. Soloviča (Žobrácke dobrodružstvo).

Samostatnú autorskú tvorbu predstavujú najmä Lasicove piesňové texty. Časť z nich vyšla knižne (Bolo nás jedenásť, Piesne o ničom). Jeho texty nenápadne reflektujú smutno-smiešne stránky ľudskej povahy, malosť a radosť a spokojnú obmedzenosť. Iné sú zasa lyricko-komickým odhaľovaním drobných potešení každodenného života.

V roku 2008 získal Milan Lasica prestížne ocenenie Cena Dominika Tatarku za knihu Bodka.

Rozhovor

13:39:12 - otázka od: Lukáš Opatrný Dobrý deň prajem, pán Lasica. Ktorá emócia bola vo Vašom živote najčastejšia? A ktorá Vaša emócia je najčastejšia v poslednom čase? Mojou najčastejšiou emóciou je smiech. V profesii smiech vyvolávam zatiaľ čo v súkromí si ho užívam.

13:40:09 - otázka od: Jana Pre ktoru znamu osobnost by bola pre vas cest, napisat text piesne. Pre Charlesa Aznavoura.

13:40:38 - otázka od: Tomas Neprisli by ste niekedy s nejakym predstavenim, v ktorom hrate aj do Trnavy? Do Trnavy sme chodili pravidelne, ale teraz už niekoľko rokov nás nepozvali.

13:41:11 - otázka od: zuzu Dobry den, pan Lasica. Velmi rada som pozerala Sedem s.r.o., ked po Vasej pravici sedavala Evita Urbanikova. Malo to stavu. Citali ste aj jej knizky? Nie nečítal som. Ona povedala, že nie som jej cieľová skupina.

13:42:26 - otázka od: Apuci dobry den, kto bol váš vzor ked ste zacinali ? Bolo ich viac. Z našich František Dibarbora. Z českých Jan Werich. A ešte Buster Keaton.

13:43:00 - otázka od: Janka Pan Lasica, doplnte vas vyrok: "Ked nieco potrebujete, ...." tak si to kúpte!

13:44:01 - otázka od: Ľubo Čo vy nato? Za všetkým zlým, a tým kde sa ľudsto nachádza môžu celebrity, povedal nedávno známy brazílsky spisovateľ Paulo Coelho. Ich pachtenie za peniazmi, majetkom a slávou sa stávajú chorobnou normou pre ľudí vo svete, a tak sa strácajú základné hodnoty života...! Myslím, že Paolo Coelho je sám celebritou, takže sa mu ľahko kritizuje,

13:44:40 - otázka od: veronika dobry den ako sa mate?co mate nove?co robite ked mate volny cas.nech sa vam dari v zivote.dovidenia a nech mate stale taky humor ako mavate stale Ďakujem veľmi pekne. Zostaňte mi verná aj naďalej.

13:45:35 - otázka od: Miro Dobrý deň, pán Lasica, neviete náhodou, kde teraz býva súdruh Žinčica ? Ja ešte stále nie som ministrom ! Súdruh Žinčica pracuje teraz pre vládnu koalíciu na čele so stranou Smer.

13:46:36 - otázka od: marek p.Lasica viem o Vas, ze si z casu nacas zahrate golf v Londyne. Rad by som vas pozdravil a dal si s vami pripadne dobru salku caju v niektorom golfovom klube...moj handicap je vysoky-spomaloval by som Vas))..(by the way,..Golfer’s Definition of happiness? Looong walk with putter!))))...vsetko dobre prajem a mozno do skoreho videnia, marek Rád si s Vami zahrám. Aj môj handicap je pomerne vysoký. Akurát neviem, kedy sa zase dostanem do Londýna.

13:47:59 - otázka od: 11PETER11 Prosim o info,preco uz v stabe Artfilmu nie je pan Petr Svoboda,vlani prezentovany ako vykonny riaditel festivalu Artfilm,ktory vlani bol tiez online a v mediach festival prezentoval. Vo vedení festivalu došlo k významnej zmene. Programovým riaditeľom sa stal pán Peter Nágel, jeden z najväčších slovenských odborníkov v oblasti filmu.

13:49:02 - otázka od: Mária Čítala som Váš článok o tom, ako historici zavádzajú a nehovoria pravdu.V článku tvrdíte, že Jánošíka neobesili v Mikuláši, ale v Prahe na Pankráci.Nemyslím, že by Slováci mali byť hrdí práve na zbojníka..., ale dúfam, že až takto sa nemôžu dejiny "deformovať". Buďte taký dobrý a vysvetlite to. Ďakujem. Myslím, že je zbytočné vysvetľovať Vám to. Zjavne Vám chýba zmysel pre humor.

13:49:54 - otázka od: 11PETER11 Festivalu vdacime za pozvanie najvacsich francuzskych hviezd ako Annie Girardot,Isabelle Huppert ci Catherine Deneuve,mrzi ma ze stale nebol pozvany Alain Delon,ved je stalicou fr.filmu,rovnakou mierou ako p.Girardot a Deneuve. Alebo stale na neho plati nevysloveny zakaz. Prítomnosť významných hostí nezáleží len od nášho pozvania, ale aj od ich ochoty a času.

13:52:07 - otázka od: 11PETER11 Pan Lasica,Vase meno je zarukou kvality festivalu a tak vam i Artfilmu zelam mnoho sil,tvorivych napadov a spokojnych divakov. Zaroven by som sa chcel opytat,ci nezvazujete napisat nejaky scenar k film.komedii? Je smutne,ze v dnesnej dobe sa nedari slov.filmarom nakrutit komediu a ani ziadne pokusy sme nezaznamenali.Ostava nam len kupovat si kvalitne komedie na DVD so starymi ceskymi hercami. Pacilo by sa mi keby ste niejaku napisali so Stanom Stepkom,to by mohla byt zaruka. Myslim,ze konecne mame dobru urodu komed.hercov,len okrem pochybnych sitcomov si nemaju kde zahrat,skoda. Este raz vsetko dobre! Ďakujem Vám za uznanie, ale písať filmový scenár si už netrúfam.

13:52:45 - otázka od: 11PETER11 Este posled.otazka,vo filmoch rezisera j.Jakubiska ucinkovalo vela zahr.hercov,preco ani jeden nebol pozvany na Artfilm i ked natac.na Slovensku. Napriklad skvostna tal.herecka Barbara de Rossi,atd. Neviem. To je otázka pre pána Hledíka, ktorý má na starosti cenu Hercova misia.

13:54:17 - otázka od: Motek Dobry den prajem pan Lasica! Zaujimal by ma Vas nazor na cirkev,a co pre Vas znamena rodina? Dakujem za odpovede a prajem Vam i Vasej pani manzelke vela zdravia a uspechov v osobnom zivote. Moja rodina pre mňa znamená všetko. Cirkev už nie tak veľmi. Myslím, že viera je veľmi intímna a súkromná vec.

13:54:53 - otázka od: iris zdravim vas pan Milan L. :) Nikdy v zivote sa mi s vami nepodarilo stetnut osobne, a asi ani nepodari, ale verte mi,ze vas uplne zboznujem, lebo ste clovek s uzasnym nadhladom, a co sa tyka humoru a jeho interpretacie, ste na Slevnsku bez konkurencie. Ja som z regionu, kde ste vy a p.Satinsky boli na vojencine a chcem vam tymto oznamit, ze tu zije aj par normalnych ludi, nielen zelene mozgy, co vam velili :DD drzim palce a veeeela zdravia, budte s nami este dlho!!! Ďakujem, pokúsim sa.

13:55:37 - otázka od: danzante Dobrý deň p. Lasica,rád by som vás poprosíl o podpísaanie CD "Bolo nás jedenásť" , ktoré mám vo svojom archíve.Žiaľ , Jara Filipa a p.Satinského som nestihol...Kam vám ho môžem poslať??Ďakujem vopred a prajem veľa,veľa pevného zdravia...Steve. Divadlo L+S, nám. 1. mája 5, Bratislava.

13:56:43 - otázka od: Milan (tiez) Dobry den pan Lasica, povazujem Vas za velkeho Majstra intelektualneho humoru na Slovensku a rad by som sa Vas spytal : " Ma zivot vobec zmysel a existuje aj potom (po smrti) ? " Dakujem Vam za odpoved a zelam Vam pevne zdravie. Zmyslom života je život sám. Nevymyslel som to ja, ale známy filozof s ktorým nemožno nesúhlasiť.

13:57:16 - otázka od: Dadinka Dobrý deň p. Lasica - prečo vás je tak málo vidieť v spoločnosti pani manželky? Prajem Vám veľa krásnych chvíľ v kruhu rodiny. Pretože keď sme spolu doma, tak nás nikto našťastie nefotografuje a nefilmuje.

13:58:28 - otázka od: biba Prajem príjemný deň p. Lasica - nepripadá vám tam jedna dáma v relácii SEDEM trochu čudná? Nemyslím tým moderátorku. Viem koho myslíte, ale pani Feldeková nás často inšpiruje k vtipným komentárom.

13:59:45 - otázka od: ardy Dobry den, pan Lasica, moja otazka by smerovala uplne nezistne k Vasim dceram...naozaj su stastne zadane? :) Dakujem za neformalnu odpoved, majte sa a prajem vela zdaru, takych ako ste Vy je u nas ako safranu..pekny den. moje dcéry sú šťastie nezadané.

14:00:42 - otázka od: peter obcovic dakujem, ze ste a tak dlho posobite v slovenskom zabavnom biznise . milujem vase texty piesny to je nieco uzasne . zijeme taku zvlastnu degeneracia ducha sa vydava za prednost .mnoho moderatorov a umelcov vobec neovlada spisovny jazyk a nevie s nim narabat . nebavi ma uz sledovat televizne vysielanie a televizie by sledovanost zapredali aj vlastnu mater . ale clovek chce pocut aj hlbsiu myslienku . inteligetnejsi humor . to ale nerobí sledovanosť . chyba mi aj julo satinský a jaro filip . vyrastol som na nich . prajem vám iba všetko najlepsie a vela stastia v živote . ste naozajstna osobnost . este raz dakujem . Aj ja.

14:03:30 - otázka od: meky meser Dobry den, pan Lasica. Zaujima ma, preco ste pred kamerami uplne iny ako v sukromi? Hovori sa, ze nie ste ani zdaleka taky prijemny a vtipny ako v telke, prave naopak. Zeby bola poloha vzd vtipneho a veseleho cloveka iba poza? Dakujem za odpoved a pekny den prajem, Miro, Topolcany Ako viete aký som v súkromí? V živote som Vás nevidel.

14:04:20 - otázka od: Matko Co si myslite o Harabinovi a jeho zvoleni za predsedu najvyssieho sudu? Myslím si, že je to veľmi smutné.

14:04:46 - otázka od: Bibiana Dobry den, pan Lasica. Chcem Vas velmi pekne pozdravit a popriat Vam vsetko dobre. Viem, znie to tak bezne, ale nezijem uz na Slovensku, ale vzdy si rada precitam, ci pozriem to "vase". Uz od malicka ste mi bol velmi sympaticky, neskor som dokonca pochopila, co rozpravate.;~)))) Este raz Vam zo srdca prajem vsetko dobre, nech sa Vam dari. Ďakujem veľmi pekne.

14:05:31 - otázka od: Karin Uhlíková Dobrý deň pán Lasica, ja by som Vám len chcela poďakovať za skvelý zážitok, pri čítaní Vašej knihy Bodka. Síce sa mi dostala do rúk až teraz, ale stálo to zato :). Prajem Vám pekný zvyšok dňa. Ďakujem. Prečítajte si aj predošlú knihu fejtónov "Spoza dverí".

14:06:00 - otázka od: Mária Hrubá Touto cestou chcem srdečne pozdraviť pre mňa osobnosť č. 1 pána M. Lasicu. ?Kde si môžem zakúpiť náhrávky-piesní, ktoré on naspieval? Ďakujem . Asi v obchodoch s hudobninami.

14:06:26 - otázka od: Jana Dobry den p. Lasica, ja len tolko, ze ste perfektny. Ked Vas vidim v tv, neprepnem na iny program. Zaujima ma, co hovorite a vzdy sa dobre pobavim na Vasom humore. Musi byt velky zazitok s vami hrat v divadle ci filme. Zelam vela zdravia... Príďte sa na mňa pozrieť aj do divadla.

14:06:50 - otázka od: Stanislav Dobrý deň. Rád by som Vám položil otázku aký ste v súkromí? Považujú Vás známy za humorného aj tu? Spýtajte sa mojich známych.

14:07:39 - otázka od: Dagmar Dobrý deň, je o Vás známe, že hráte golf. Aký je Váš aktuálny HCP? 24,4.

14:07:50 - otázka od: jana V každej životnej situácii zachovávate obdivuhodný ,nadhľadový kľud ? Nie, ale vyzerám tak.

14:08:26 - otázka od: Ružena Dobrý deň pán Lasica,chcem-e Vás čo najsrdečnejšie pozdraviť aj s mojim manželom a popriať Vám veľa úspechov vo Vašej práci,radi popzeráme všetky Vaše televízne vysielania a najradšej tie z tv archívu,kde ešte účinkujete s pánom Satinským.....pozdravujeme zo Žiliny. Aj ja Vás pozdravujem.

14:08:50 - otázka od: Millos Dobrý deň pán Lasica, som Váš fanúšik a preto sa pýtam či je možne, že v buducnosti budem mať možnosť vidieť nejaky film, ktorého scenár by ste mali na svedomí. Myslím, že k tomu nedôjde.

14:09:03 - otázka od: Samsi Ja len jednou vetou: Ďakujem, že ste a chcem povedať, že aj mladí ľudia si vás nesmierne vážia. To ma teší.

14:10:19 - otázka od: Hana Bačová Prajem príjemné popoludnie,majstre. Dnes ráno som kolegyniam v práci hovorila obsah sna - príhodu, v ktorej som sa s Vami stretla na spoločenskom podujatí. O 2 hodiny jedna z nich prišla s informáciou:" Daj otázku, popoludní bude Tvoj "libling" online..." Nuž nakoľko som z Pliešoviec a veselé príhody viažúce sa k Vašej osobe prežité s rovestníkmi v tejto obci nadobúdajú rôznymi interpretáciami až rozprávkové rozmery, rada by som vedela, či nezvažujete nejaký literárny počin, kde by boli tieto časy Vášho života zaznamenaná tak, ako si ich pamätáte Vy? Ďakujem za odpoveď, želám veľa zdravia a invencie. Na Pliešovce spomínam veľmi rád a stále častejšie. Je to moje detstvo. A Pliešovce môjho detstva už neexistujú.

14:11:23 - otázka od: Valika Dobrý deň pán Lasica. Obdivujem Váš humor. Čím to je, že s pribúdajúcim vekom pribúda aj Váš šarm? Neviem. Sám sa čudujem.

14:11:34 - otázka od: p.karcol nemate chut napisat komediu Chuť by som mal.

14:12:13 - otázka od: marta Vazeny pan Lasica,nenapada ma ziadna otazka,len podakovanie za Vas skvely humor a za to ,ze ,,STE".Nie len ze je Vas humor skvely,ale mne sa paci aj ked sa Vy sam zasmejete,tak schuti naozaj.Ja sa nahlas zasmejem ked citam Vasu knihu,ale rada Vas pozorujem aj v relacii Sedem.Ta relacia je vyborna,ale bez Vas by to nebolo ono.Mam rada aj humorne rozpravanie pani Feldekovej.Ste uzasna dvojka.Pozdravujte ju prosim.A Vam zelam este pevne zdravie a spokojnost v zivote.Bavte nas dalej.Dakujem. Ďakujem. Odovzdám.

14:14:39 - otázka od: Vlasta Vazeny pan Lasica!Uz roky obdivujem Vas inteligentny humor.S panom Satinskym ste sa velmi dobre doplnali...Ste pohodovy clovek, pokojny, zabavny.Vasa pani manzelka si vybrala velmi dobre :-) Prajem Vam vela zdravia, este dlho nam rozdavajte svoj humor.Velmi rada pozeram i SEDEM na JOJke. Ďakujem.

14:16:23 - otázka od: demokrat Vymyslel som pre Vas novu fciu. Kedze sa mi prestava pacit system demokracie zalozeny na troch nohach (vlada, parlament, sudna moc) myslim si, ze je potrebna noha stvrta. Bola by to tzv. rada starsich. tam by ste boli vy, labuda atd atd. Skratka par skusenych, slusnych a starsich ludi, ktori uz v zivote nieco dokazali. a vasou povinnostou by bolo vzdy raz do roka vyhodit 2 sudcov alebo poslancov alebo clenov vlady bez nutnosti vysvetlovat preco. Mate tip aspon na jedneho ktory by to bol? Radu starších mali Indiáni. My sa musíme uspokojiť s našim systémom demokracie.

14:17:04 - otázka od: helena Boli ste bezvadná dvojica s p. Satinským. Nie je Vám samotnému smutno, spomínate si pri určitých scénkach, ako by Ste to robili s ním. Nemávate pocit, že už máte všetkého dosť, že už nebudete učinkovať apod. Nakoniec veľa,veľa zdravia a rodinnej pohody. Prajem Vám ešte, aby ste sa dožili vnúčat, je to ohromný pocit. Viem o čom píšem, lebo mám vnučku a je to niečo úžasné ...... Smutno mi nie je ale spomínam často.

14:17:48 - otázka od: gertra čo nové pripravujete V mojom divadle pripravujem na jeseň dve nové premiéry v ktorých budem aj hrať.

14:18:44 - otázka od: Gabi Chem sa opytat ci mate nejaky recept na uspesny stastny zivot? asi ten vas taky bude nie? alebo je to otom ist za svojimi snami , tvrdo pracovat a mysliet pozitivne .a este ste optymista? dakujem za odpoved pekny den Recept na šťastný život neexistuje. Treba ísť za svojím snom.

14:19:43 - otázka od: LUCIA DOBRY DEN PAN LASICA; SOM VASOU VELKOU OBDIVOVATELKOU,DOSTALO SA MI DO RUK CD KTORE STE NASPIEVALI S RISOM MÜLLEROM:CHYSTATE V BUDUCNOSTI PODOBNE PROJEKTY?ZELAM VAM VSETKO DOBRE,VELA PRACOVNYCH USPECHOV,S UCTOU LUCIA Nechystám. Bol to Müllerov nápad a uctili sme tým pamiatku Jara Filipa.

14:21:35 - otázka od: špulka Na pohľad vyzeráte ako veľmi smutný človek. Čo vás trápi, okrem trápnych otázok, na ktoré teraz musíte odpovedať? Nebuďte smutný, niekedy Vám porozprávam kreslený vtip. :-))) Nie som smutný, aj keď tak vyzerám. Ale neviem ako by som mal vyzerať aby ste si mysleli, že som veselý.

14:22:13 - otázka od: janci Dobry den pan Lasica,intetnet to je ale vynalez.Za starych cias by som Vam asi takzo kladol otazky.Ja by som sa chcel opytat ako to robite,ze okolo Vas je sama harmonia a pozitivna energia a ako dokazete rozosmiat davy ludi??a este som Vas velky fanusik Pánbožko ma tým obdaroval.

14:22:59 - otázka od: Maťa-Paťa Pán Lasica. Máme dva Mosty slávy starý a nový /ako v Kocurkove/. Kedy sa budú prenášať tabuľky NA JEDEN pravý či ľavý? Prosím konkrétne a nie sarkasticky. Paťa Repliky tabuliek zo starého mosta sa prenesú na nový, ale kedy neviem.

14:26:30 - otázka od: Lenka Anglicko Pan Lasica, velmi radi pozerame 7micku prave kvoli Vam, aj ked sme v zahranici, nikdy si Vas nenechame ujst. Taktiez u nas nechyba Vasa kniha fejtonov Bodka, nechystate nejaku dalsiu? Nech sa Vam dari, krasny den. Pred Bodkou vyšla kniha fejtónov Spoza dverí a onedlho vyjde ďalšia.

14:26:58 - otázka od: Eva dobry den, pan Lasica. pred rokmi rokucimi sme s priatelkou v divadelnom bufete na Vas a p. Satinskeho cumeli tak dlho a tak intenzivne, ze pri dobiehani na posledny trolejbus som spadla a zadovazila som si tak osem stehov nad lavym okom. ale nemam Vam to za zle :-) Mohlo to dopadnúť aj horšie.

14:28:00 - otázka od: Maximilian Dobry den pan Lasica, som "uzivatelom" Vasho humoru od zakladnej skoly az do dnes, pozeraval som Kto si je za dverami, pocuval v radiu Bumerang a pod, Vas humor ma dost ovplyvnil, co sa tyka vytvarania pohodovej atmosfery v spolocnosti. Mam otazku, na ktoru sa uz mozno niekto pytal. Ked Vasa manzelka, kandidovala na prezidentku, uvazovali ste nad tym ,keby uspela, ze co to pre Vas bude znamenat,ake povinnosti budu z jej funkcie pre Vas vyplyvat, pripravovali ste sa na to uz dopredu :)? Dakujem a prajem pevne zdravie Nebolo reálne aby uspela, takže som neuvažoval.

14:29:36 - otázka od: marika Dobrý deň p. Lasica, pozdravujem Vás z Popradu. Srdečne Vám ďakujem za všetkých, ktorí majú radi Váš humor.Pravidelne sa na nás z televíznej obrazovky usmievate a dávate nám kopec pozitívnej energie... Želajme si navzájom ešte veľa takýchto chvíľ...Budeme radi, keď Vás uvidíme "naživo", naposledy sme mali šťastie, keď sme sa dostali do Kežmarku na Bratislava Hot Serenaders... Ďakujem, veľmi ste ma potešili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu