Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tamara Heribanová sa bude vydávať: Svadba bude čoskoro!

Tamara Heribanová bola online. Zobraziť galériu (5)
Tamara Heribanová bola online.

BRATISLAVA - Tamara Heribanová je dcérou známej moderátorky Aleny Heribanovej. Tmavovláska je mimoriadne aktívna - venovala sa písaniu pre ženský magazín, vedie vlastnú PR agentúru, píše knihy a čoskoro odštartuje aj svoju vlastnú talkshow. Darí sa jej aj v súkromí, už zakrátko z nej bude vydatá pani. Viac môžete zistiť v našom online rozhovore.

Tamara Heribanová je staršou dcérou moderátorky Aleny Heribanovej a spisovateľa Jozefa Heribana. Má dosť blízko k profesiám oboch svojich rodičov. Už ako sedemnásťročná prevzala literárnu cenu od rakúskeho prezidenta Heinza Fischera a jej poviedka na tému druhej svetovej vojny vyšla v knihe Jugendliche schreiben gegen das Vergessen (2003).

Tamara prispievala svojimi článkami do ženských magazínov, ale aj do literárneho časopisu Dotyky. Čo sa týka románov, debutovala dielom Predavačky bublín. Heribanová však píše aj pre deti, známa je knižka Misia Eva, prísne tajné

Najnovšie k tmavovláskiným aktivitám pribudne aj moderovanie. Od druhej polovice júna bude viesť Literárne soirré v jednom z bratislavských kníhkupectiev na nábreží Dunaja. Prvými hosťami budú spisovateľ Jozef Karika a herec Marián Geišberg. 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

17.06.2014 12:29 - otázka od Eva
Dobrý deň, je fajn vidieť deti spolužiakov ( študovala som s Vašim otcom na FFUK). Minule som sa pracovne stretla dokonca so synom Ľuboša Machaja - tiež nášho spolužiaka. Ste úspešná mladá žena a čo si vážim najviac - ste stále pri zemi, rovnako ako Vaša mama aj otec. Pozdravujem celú rodinu.
Draha Eva, dakujem Vam velmi pekne. Rodinu urcite pozdravim. Dakujem takisto za vsetky vase otazky. Bohuzial uz musim ist. Bolo mi tu s vami fajn. Zelam krasny den a prijemne leto! Majte sa krasne :) Tami
17.06.2014 12:25 - otázka od NikinaFlux
Dobry den Tamarka, mozno uz otazka zaznela ale chcela by som sa spytat, na ake knizky sa v najblizsej dobe mozeme od vas tesit. Dakujem a krasny den zelam.
NikinaFlux, dobry den, pripravujeme Misia Eva v Thajsku (kniha pre deti) a roman Mala doba ladova. Krasny flux den!
17.06.2014 12:24 - otázka od Simona
Dobry den chcela by som vas pozdravit a spytat sa vas aky mate nazor na vyucbu sexu na skolach?Viem ze to je otazka troska ineho sudka ale chcela som sa vas nato spytat.Kedze ste premna taka vyznamna osoba.Dakujem a prajem krasny den:D pokial by som sa mohla este potom nieco spytat
Dobry den, Simona, podla mna edukacia a informovanost deti v adekvatnom veku o adekvatnych temach je dolezitou vecou a nie je dobre ak je to podcenovane. Zijeme v dobe kedy maju desatrocne deti k dispozicii uplne ine informacie ako som mala v ich veku napriklad ja. /aj vdaka internetu, TV, casopisom/ Prave preto je dobre ak sa s tymito informaciami naraba tak, ze su vsunute do isteho kontextu. Myslim si, ze deti by mali vediet aj o temach prevencie, antikoncepcie atd. pochopitelne v spravnom veku. Celkovo si vsak myslim, ze deti by mali mat doveru v dospelych, ak sa aj dieta zaujima o tuto temu, nemalo by byt zahriaknute, prave naopak, tato tema by nemala byt tabuizovana. Srdecne Vas pozdravujem.
17.06.2014 12:16 - otázka od Daniel
Ako sa k tvojej pracovnej vytazenosti stavia tvoj priatel? Mate na seba vobec cas? Kedy bude svadba?
Ahoj Daniel, aj moj priatel je dost pracovne vytazeny, ale cas si na seba vzdy najdeme :) svadba bude coskoro :) pekny den :)
17.06.2014 12:15 - otázka od magdalénka
tamarka, mám Vás veľmi rada a sledujem aktivity Herial ladies clubu - máte tam super hostí a skvelé témy: ako sa tam dá dostať a ako porozprávať napr. aj o tom, čo robím ja? Pozdravujem !!!
Magdalenka, zdravim vas. Dakujem velmi pekne, v ramci Herial Ladies Clubov mame vzdy zaujimave prednasky a prezentacie. Takisto poprosim spravicku na FB alebo na tamara.heribanova@herial.sk Dakujem.
17.06.2014 12:12 - otázka od Miroslava
Tami, pozdravujem Vas. Velmi Vam fandim. Mozete prezradit, o com bude aspon priblizne Mala doba ladova? Vsetko dobre a pekne
Zdravim, Miroslava. Dakujem velmi pekne za vasu spravu. Mala doba ladova bude obsahovat pribeh Emy a Alexa (mozno ste citali Bola to len laska) a bude to sucasne pokracovanie ich pribehu, ale aj osudov sestier Hany a Laury. Mala doba ladova aj ako symbol neludskosti dnesnej doby, odcudzenia a hladania naozajsnych vrucnych citov :) Na tejto knihe robim uz vyse roka, tak dufam, ze sa vam bude dobre citat :)
17.06.2014 12:09 - otázka od Magdaléna
Tamarka, srdečne Vás pozdravujem, ste super! Sledujem aktivity Herialu, páči sa mi, že predsattvujete lenku filipovú, janu Kirscher...ako sa tam dá prihlásiť a prezentovať? ďakujem
Zdravim Magdalena, dakujem velmi pekne, Herial Ladies Club uz ma tradiciu a tento mesiac sme mali 25. rocnik s Beatkou Dubasovou. Vzdy na Herial Ladies Club pride mnoho zaujimavych zien z odvetvia kultury, vedy, sportu, biznisu. Blizsie info aj o moznosti prezentacie a ucasti by som vam vsak napisala sukromne. Ak mate zaujem, prosim ozvite sa mi na FB. Krasny den prajem!
17.06.2014 12:06 - otázka od Martin
Si najzlatsia :)
:) :)
17.06.2014 12:06 - otázka od Petra
Ako sa da, prosim, stat redaktorkou? Ked kamkolvek napisem a nikde si nedaju ani tu namahu, ze by mi odpisali? Vdaka za odpoved, vsetko dobre zelam
Ahoj Petra, najlepsie vzdy je ked clovek pride s konkretnymi temami popripade uz aj napisanymi, este nevydanymi clankami. Kazdy sefredaktor chce vidiet ako realne pises, aku mas stylistiku, atd. Ak by si sa o tom chcela blizsie pobavit napis mi na FB. Mozem dat tipy. Drzim palce! Pekny den
17.06.2014 11:59 - otázka od Ben Chanoch
dobrý deň, zaujímalo by ma čo váš inšpirovalo k štúdiu judaizmu?
Dobry den, Ben Chanoch, na jednej strane to bolo logicke vyustenie intenzivneho zaujmu o tuto temu. Uz ako 14rocna som chodila do kniznice, poziciavala si knihy, citala o judiazme, o nabozenstvach, ale i o udalostiach z minuleho storocia a celkovo o kulture, najma azkenazkej. A neskor ked som bola inskribovana na univerzite vo Viedni, kde som studovala zurnalistiku bola ta moznost navstevovat prednasky a seminare na judaistike vo Viedni. Zapisala som sa na ne a bolo to velmi zaujimave. Bohuzial vynikajuci profesor Jacob Allerhand opustil tento svet a na judaistike nemal kto prevziat jeho hodiny. Dodnes vsak cerpam z veci, ktore som sa vtedy naucila. A momentalne pracujem ako doktorandtka na teme nemeckych spisovatelov, zijucich od 1933-1945 v Nemecku. Pozdravujem a prajem pekny den.
17.06.2014 11:53 - otázka od Slavka
Chcem Vam vyjadrit svoj obdiv, pretoze aj napriek tomu, ze mate znamych rodicov nezostavate v ich tieni. Za svoj uspech vdacite svojej usilovnosti a pokore. Pocuvala som rozhovor s Vami na radiu Regina a velmi ste ma potesili, ze nie ste afektovana "Blavacka", ale mile dievca do voza aj do koca a ze mate chut stale sa vzdelavat.Otazka> co je Vasim hnacim motorom? dakujem a drzim palce aj do buducnosti.
Draha Slavka, dakujem Vam velmi pekne za mile slova. Velmi si to vazim. Mojim hnacim motorom je azda tuzba robit veci najlepsie ako mi je to mozne. Som obklopena inspirativnymi ludmi a tak aj toto je ista energia, ktora mi pomaha prekonavat horsie dni :) Vsetko dobre Vam prajem!
17.06.2014 11:50 - otázka od Milan
Dobrý deň Tamara, chcel by som Vás poprosiť o Vašu podpiskartu s autogramom a venovaním. Ďakujem. Milan Kuna, Kostolného 16, 031 01 Liptovský Mikuláš.
Milan, dobry den. Samozrejme rada. Prosim napiste mi na FB. Momentalne si Vasu adresu nemam kam zapisat. Dakujem velmi pekne a krasny den prajem.
17.06.2014 11:49 - otázka od Peterpe
Ahoj Tamara, mas momentalne nejakeho priatela? A ak ano nezarli na tvoje pracovne uspechy?
Peterpe, ahoj, priatela mam a neziarli :)
17.06.2014 11:49 - otázka od Zvedavosť
Ahoj, váš priateľ mal donedávna bradu(alebo ešte má?) :D ste za alebo proti tomuto trendu? Pekný deň prajem
Cau Zvedavost, ja som ultra "ZA" ak ludia nosia oblecenie, v ktorom sa citia prijemne a to plati aj pri ucesoch, bradach a inych vizualnych zalezitostiach. Hlavne nech sa citime pohodlne a prijemne. Krasny den prajem!
17.06.2014 11:47 - otázka od betty
Chcela by som spýtať. Študovala ste v zahraničí, tak nemáte problémy s komunikáciou v cudzích rečiach. V ktorej krajine by ste chceli žiť okrem Slovenska a prečo? Želám všetko naj!
Betty, zdravim. Velmi dobre som sa citila v holandskom Utrechte, kde som byvala vyse roka. Ale najlepsie mi je na Slovensku. Tu som doma :) Zelam vsetko naj a krasne dni :)
17.06.2014 11:45 - otázka od Michal
Ahoj, bude z literarneho soire i nejaky zaznam.. na dvd napriklad ale je mozne ze bude vysielany? Dik :-) Nech sa dari :-)
Dobry den Michal, zatial co viem, na literarnom soiree 24. juna v Panta Rhei v River Parku by mala byt TA3 a TV JOJ. Takisto Jozef Karika ma na svojej fb stranke a www.karika.sk videa zo svojich besied a citaciek /aj mnoho zaujimaveho zo spisovatelskeho zivota/ Nech sa dari :) Pekny den :)
17.06.2014 11:42 - otázka od Tomas Drah
Ahoj Tami, rad o tebe opat pocujem/citam. Dari sa?Drz sa a pozdravujem celu rodinku :-) Tomas
Tomi, ahoj! Pozdravujem aj celu rodinku a objimam :)
17.06.2014 11:42 - otázka od ema
Ahoj Tamarka, sem tam pobývaš v Portugalsku, chcela by som vedieť ako vnímaš túto krajinu a či sa jej svojráznosť objaví v tvojej tvorbe... srdečne zdravím..))
Ahoj Ema, Portugalsko je nadherne. Uplne som si ho zamilovala, ale ci sa objavi aj mojich textoch, to veru neviem :) Srdecne zdravim :)
17.06.2014 11:41 - otázka od Marta
Zdravim Tamarka, som Vasou velkou obdivovatelkou. Zhruba pred rokom som dcerke kupila knizku Misia Eva, prisne tajne. Knizku sme precitali na jeden dych. Dcerke sa hlavne pacili krasne ilustracie a vtipny dej. Chcela som sa preto spytat, kedy mozeme ocakavat pokracovanie a o com bude druhe vydanie, ak nejake chystate? dakujem a zelam vsetko dobre
Dobry den, Marta. Dakujem velmi pekne za vase riadky. Tesim sa, ze sa dcerke kniha pacila. Pokracovanie by malo vyjst o par mesiacov, pribeh sa odohrava v Thajsku, kde rodina Sidlovcov vycestuje vdaka vyhre, o ktoru sa postala ich dcerka Eva. Bude to napinava cesta, trochu nebezpecna a dufam, ze pre citatela zabavna i poucna. Vdaka ilustratorke Petre Hilbert prezivam pekne dni, pretoze mi ilustracie jednu po druhej posiela naskenovane mejlom :) Pozdravujem Vas aj dcerku a zelam krasne leto!
17.06.2014 11:37 - otázka od Miška
Pozdravujem. Tami, zažila som Ťa na jednej besede s deťmi na našej škole. Pre mňa aj pre deti to bol veľký zážitok. Ako sa cítiš na druhej strane, keď dávaš otázky? Čo si myslíš o knihách Jozefa Kariku? Inak sa teším, že budeš mať svoju talkshow so spisovateľmi. Konečne sa tu bude viac hovoriť o literatúre.
Miska, dakujem Ti velmi pekne. Literarne stretnutia s detmi v knizniciach a skolach boli aj pre mna mimoriadne obohacujuce. Jozefa Kariku si vazim, momentalne mam rozcitanu jeho knihu Na smrt a je fantasticke ako dokazal zachytit roky 20te, 30te, nielen realie slovenske, ale nemecke a americke. Je to vynimocny spisovatel velmi putavo opisujuci dobu, vztahy. Citit z jeho knih, ze ma vystudovanu historiu, filozofiu, pribeh ide do hlbky. Dozaista musel v ramci pripravy vela resersovat. Uz teraz sa tesim na jeho novu knihu, ktora vyjde tento rok. Srdecne Ta pozdravujem a verim, ze sa este stretneme. Krasne leto :)
17.06.2014 11:32 - otázka od Lenka
Ahoj Tami, máš nejaký zlozvyk, s ktorým úpenlivo bojuješ a nedokážeš sa ho zbaviť? :) Želám mimochodom pokračovaniu Misie Evy minimálne taký pozitívny ohlas, aký zožal prvý diel! Pekný deň a slniečko na duši! ;)
Lenka, dakujem velmi pekne! Urcite mam nejake zlozvyky, ale snazim sa na nich pracovat. rozmyslam, rozmyslam, teraz mi nijaky fatalny nenapada, ale je ich dost :) Krasny den aj Tebe a vsetko dobreee :)
17.06.2014 11:30 - otázka od Veronika
Ahoj TAMARA,nemám v pláne urobiť na svojom fanpage urobiť niekedy súťaž o tvoju knižku?nerozmýšľala si niekedy nad tým?ja si knihy nekupujem ale zapájam sa to súťaží a od teba nemám ešte žiadnu preto sa pýtam či nemáš v pláne :-) ĎAKUJEM za odpoveď :-)
Veronika, v minulosti bola na mojej fanpage sutaz o knihy, dokonca o 20 kusov, popremyslam a mozno coskoro spustime dalsiu sutaz. Vsetko dobre a pozdravujem :)
17.06.2014 11:28 - otázka od Kaja
Dobrý deň. Váš priateľ Braňo v ostatnej dobe zapustil poriadne hustú bradu. Nevadí vám to napríklad keď sa s ním bozkávate a nenariadite mu aby tento "nežiadaný doplnok" zhodil?
Zdravim Kaja, nie nevadi mi to. Na nom mi nevadi vobec nic :)
17.06.2014 11:27 - otázka od ctibor
Dobrý deň. Ústrednými postavami vašich poviedok bývajú častokrát láskou sklamané, osamelé a frustrované ženy, nemajúce v živote priveľký úspech. Prečo sa sústredíte práve na tento typ postáv, dá sa v nich nájsť aj kúsok z vás a vášho životného osudu? Ďakujem a prajem pekný deň.
Dobry den Ctibor, myslim, ze sklamanie, smutok i osamotenie patri k zivotu tak ako pozitivne veci. Ak by som povedala, ze v literarnych postavach nie je ani kusok zo mna, klamala by som. Vzdy som sa vsak zaujimala aj o druhu stranu mince. To co je nabliskane a akoby dokonale nema pre mna taku krasu ako to co je autenticke a uprimne. Zelam Vam krasny den a vsetko dobre :)
17.06.2014 11:24 - otázka od Lucia
Dobry den Tamarka, mate krasnu porcelanovu plet, ako to robite :) Prajem vsetko dobre :)
Zdravim Lucia, dakujem velmi pekne, to som si ani neuvedomila. Tvar si nikdy neopalujem, tak mozno preto ta farba. Vsetko dobre aj Vam :)
17.06.2014 11:23 - otázka od Martin
Ahoj Tami, ako to vsetko stihas? Pocul som, ze tento rok Ti maju vyjst dve nove knihy? Co to bude? A kedy si ich budem moct kupit? Cau...
Dobry den, Martin. Dakujem, sama neviem ako to stiham resp. nestiham :) Na oboch knihach sa pracuje. Praca na pokracovani detskej knihy je v plnom prude, takisto aj druha kniha este potrebuje par tyzdnov. Ak vsetko dobre dopadne pred Vianocami by mali byt v knihkupectvach. Pekny den prajem :)
17.06.2014 11:20 - otázka od michal
Ahoj Tami :) Rada a často cestuješ, a vyzerá to tak, že by si najradšej precestovala celý svet :), no ja by som sa rád spýtal, ktoré tri krajiny (či mestá alebo miesta), v ktorých si ešte nebola, by si chcela navštíviť najviac. A prečo? :) A ak sú krajiny, ktoré by si nechcela alebo nemala odvahu navštíviť, ktoré by to boli? A prečo? :) Ďakujem :) Maj sa dobre, pa :) /kývam Ti z pláže v Tel Avive :))) /
Michal, dakujem! Kyvam z Bratislavy do Tel Avivu. Musi tam byt nadherne. V Izraeli som bola pred desiatimi rokmi a rada na to spominam. A miesta, kde som este nebola ale rada by som ich navstivila? Ukrajina, Japonsko, Mexiko :) Pozdravujem Ta! Krasne leto :)
17.06.2014 11:17 - otázka od Mária
Ahoj Tami, zaujalo ma literárne soireé, ktoré budeš robiť a tvoji prví hostia. Môže tam prísť hocikto? Vstup je voľný? Soireé bude aj cez leto? Ďakujem a držím palec.
Dobry den, Maria. Prve tohtorocne literarne soiree sa bude konat uz buduci utorok, teda 24. juna 2014 o 18.00 v Panta Rhei v River Parku. Pozvanie Panta Rhei a najvacsieho slovenskeho vydavatelstva IKAR prijali skveli umelci, bestsellerovy spisovatel, znamy autor Jozef Karika (napr. knihy Na smrt, Nepriatel statu, V tieni mafie, Cas dravcov, Kurz praktickej magie pre zaciatocnikov,.....) a vynimocny herec a hudobnik Marian Geisberg. Srdecne Vas pozyvam. Vstup je volny. Soiree bude aj pocas leta, uz teraz sa tesim na literarne stretnutie so skvelou spisovatelkou Andreou Coddington, ktora momentalne dokoncuje nadhernu knihu o zivote Jozefa Bednarika. Zelam vsetko dobre a krasny den.
17.06.2014 11:11 - otázka od Silvia Bystričanová
Tami, pestuješ doma kaktusy? “Nikto nebude robiť analýzy môjho vnútra podľa kaktusov." (Predavačky bublín) Každodenné šťastie prajem a veľa príjemných stretnutí pri moderovaní!:)
Draha Silvi, predstav si, ze kaktusy som zacala pestovat az potom ako vysla debutova kniha Predavacky bublin :) Najskor bola laska ku kaktusom napisana az neskor odzita :) Krasny den a tesim sa velmi na citanie tvojej novej knihy!
17.06.2014 11:10 - otázka od Sing
Pekný deň prajem, ste sympatická žena, obdivujem Vás, myslíte si, že si človek môže splniť sen aj bez konexií v dnešnom svete?
Zdravim Sing, dakujem velmi pekne. Som presvedcena o tom, ze plnit sny si moze ktokolvek a kedykolvek :) Pozdravujem
17.06.2014 11:08 - otázka od LuciaL
Tamarka, dobry den, pozdravujem Vas srdecne z Martina. Bola som na vasich besedach vo Vrutkach a v Martine. Vtedy ste hovorili, ze pripravujete novu knihu. V akom je to momentalne stadiu, ak mozete prezradit? Zelam vsetko dobre, krasne leto a vela inspiracie. Lucia
Dobry den, Lucia. Vcera som do vydavatelstva odovzdala finalnu verziu pokracovania Misia Eva, prisne tajne. Pribeh sa odohrava v Thajsku. Momentalne ilustratorka Petra Hilbert kresli posledne obrazky do knihy a ak vsetko dobre dopadne este tento rok bude kniha na pultoch knihkupectiev. Odovzdany je vsak aj rukopis romanu Mala doba ladova. Prave v tychto dnoch sa venujem opravam textu:) Roman Mala doba ladova je naplanovany na november tohto roku. Aj Vam zelam krasne leto a vsetko dobre :)

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu