Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Richard Sulík bol online: Politici by z vlastného nedali na euroval ani cent!

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: Topky.sk, Daniela Dobáková)

BRATISLAVA – Vláda naďalej zostáva v kríze. V otázke eurovalu stoja proti sebe predovšetkým koaličné strany SDKÚ a SaS. Liberáli odmietli schváliť dodatok ku Koaličnej zmluve kvôli schváleniu eurovalu, ktorú presadzuje SDKÚ. Premiérka Iveta Radičová sa zároveň rozhodla hlasovanie o eurovale s vyslovením dôvery vláde nespojiť. Naopak chce o podmienkach podpory eurovalu s SaS rokovať. Poslanci Slobody a Solidarity však stoja za svojím predsedom Richardom Sulíkom – ten hovorí eurovalu naďalej rázne nie!

Prinášame Vám mimoriadny online rozhovor v súvislosti s kritickým stavom v koalícii a hlasovaním o eurovale s predsedom parlamentu a SaS Richardom Sulíkom dnes od 11:00. Pýtajte sa ho!


 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

28.09.2011 12:04 - otázka od Otrava
Na margo vašej odpovede na otázku: "Ktory minister je podla Vas najslabsi? Dúfam, že nečakáte úprimnú a otvorenú odpoveď." Neunavuje vás ešte tá nútená diplomacia? Nemali ste chuť niekedy niekomu v politike naozaj poriadnu vraziť? :)
Nie som bitkár, čiže toto nutkanie nemám, ale musím povedať, že tá hra na diplomaciu ma niekedy nudí. Zažívam situácie, kedy by som niekomu celkom rád pár teplých slov priamo zo srdca. . Ďakujem veľmi pekne všetkým za otázky. Dúfam, že aspoň niektoré odpovede zaujali. Rád prídem aj nabudúce.
28.09.2011 12:02 - otázka od Majo
Dobry, chcem sa opytat, ci bola na koalicii aj tema na ktorej ste sa zhodli hned. Ak ano o com to bolo?
Ale áno. Za tých 14 mesiacov, čo spolu vládneme, sme sa na väčšine vecí v koalícii zhodli. Najdôležitejšie je, že sme sa zhodli na programovom vyhlásení vlády a toho sa treba držať.
28.09.2011 12:01 - otázka od peter
Vážený pán Sulík, Vy by ste chceli nechať Grécko skrachovať? Nemyslíte si, že tie nálledky by sa dotkli nás všetkých a teda aj celej eurozóny? Prečo tak odmietate euroval, keď západní, najmä nemeckí a francúzki politici vidia euroval ako možnosť pomôcť štátom, ktorým hrozí bankrot? Nemyslíte si, že tie peniaze, ktorými by sme v eurovale ručili, by sa nám možno o pár rokov vrátili v podobe nemeckých a francúzkych incestícií? Ja myslím, že ano. Nenechajte padnúť vládu! Všetko dobré Vám želá Peter
Som presvedčený, že krach Grécka sa Slovenska nedotkne buď vôbec alebo len minimálne. Je to len bububu a zámienka, ako z nás vytiahnuť ďalšie peniaze.
28.09.2011 12:00 - otázka od miro DNV
Pan Sulik som vaš fanušik!! čo sa tyka Eurovalu maly by zato niest zotpovednos Veduci z europarlamentu!!!Co by si povedal nato keby sa vam ako SAS podarilo pretiahnuť pani Radičovu do svojej strany!!!potom ako SAS by ste mali vecsiu možno si polepšiť vo volbacha kvam do strany by sa hodila!!caf
Ďakujem za Váš príspevok. Dúfam, že pochopíte, keď sa k prestupu pani Radičovej do SaS vyjadrovať nebudem.
28.09.2011 12:00 - otázka od Karol
Dobrý deň. Je šanca že aj ked neprejde hlasovanie o eurovale tak euroval prejde aj bez nás??? Ako vidíte budúcnosť eurozóny ??? Je v blízkej budúcnosti možnosť jej zúženia??? SPP.Stále hrozí zdražovanie plynu.Zaujíma vobec niekoho preco sa rok co rok navysuje ekonomicka zataz prevádzky spp ???? Majú sa zrušiť kompresorove stanice na slovensku koli tomu ze je slaba preprava.bude potom lacnejsi plyn???
Predpokladám, že niektoré krajiny skôr či neskôr eurozónu opustia. Tiež predpokladám, že euroval prejde aj bez nás, čo by bola dobrá správa pre Slovensko, lebo ušetríme niekoľko miliárd eur. K technickým otázkam k plynu Vám bohužiaľ odpovedať neviem.
28.09.2011 11:59 - otázka od kaprál malger
Dobrý deň! Keby som vstúpil do strany SaS, by som musel dodržiavať isté pravidlá. Vstúpiť do eurozóny neznamená dodržiavať isté pravidlá prijaté väčšinov členských štátov?
Presne, ako píšete, v každej dobrej spoločnosti sa patrí dodržiavať pravidlá.
28.09.2011 11:58 - otázka od Jaro
Dobry den, nemam otazku, len vasej koalicii chcem popriat vela stastia na nejaku rozumnu dohodu, pretoze navrat Fica by bol omnoho horsi, ako schvalenie eurovalu.
Ďakujem pekne za Váš príspevok.
28.09.2011 11:58 - otázka od Boris
Dobrý ja by som sa chcel spýtať, ako je možné že okrem Slovenska nikto iný nepovedal NIE Eurovalu, veď isto nie je nevýhodný iba pre nás. Ja viem že proti nemu protestujú ale všade ho nakoniec schvália. A držím palce budete to mať ešte ťažké...
Na euroval doplatia najmä Fínsko, Nemecko, Holandsko, Luxembursko, Rakúsko, ale najviac Slovensko. Príspevok Slovenska do eurovalu bude takmer dva priemerné mesačné platy na každého Slováka, zatiaľ čo menej než jeden mesačný plat v ostatných krajinách.
28.09.2011 11:57 - otázka od ivana
..iba tolko to co tu pisete ma doviedlo k rozhodnuti ze vas uz nebudem volit
Vaše rozhodnutie nás voliť pred týmto online rozhovorom zrejme nejak pevne vyvinuté nebolo.
28.09.2011 11:56 - otázka od hrbko
pan Sulík. prečo neisť greckou cestou ? prečo sa nezadlžiť? prečo sa nerozhadzovať ? prečo si neuživať peniaze niekoho ineho ? ked nas aj tak zachrani euroval?
Presne tak. Pokiaľ to bude takto ďalej pokračovať, tak zrejme to bude jediná možnosť, ako nedoplácať na nezodpovedné krajiny - stať sa tiež nezodpovednou krajinou.
28.09.2011 11:55 - otázka od Sudruh Verutak
Zlaty vek grotesky zuri na Slovnesku, co si o tom myslite?
Nič.
28.09.2011 11:55 - otázka od Vlado
Myslite,že tato koalicia dovladne do konca volebneho obdobia?
Pokiaľ sa bude držať programového vyhlásenia vlády a koaličnej zmluvy, tak určite áno.
28.09.2011 11:54 - otázka od Daniel
Dobry den, s vacsinou vasich nazorov nesuhlasim, ale som velmi rad ze v otazke eurovalu si stojite za svojim. Umele udrziavanie Grecka je nezmysel. Pevne verim ze si vas nedokazu nejak kupit/zlomit. Drzim palce:)
Veľmi pekne ďakujem za Váš príspevok.
28.09.2011 11:54 - otázka od Zuzana
Dobry den, ja by som sa chcela opytat, ked uz tolko obhajujete romsku populaciu a davate im mnozstvo vyhod, ci vlastne viete, ako sa spravaju. Ja to vidim kazdy den, ako vlastne zneuzivaju vyhody, ktore maju. Doslova agresivne sa spravaju, ked sa predbiehaju u lekara, v obchode, kdekolvek. Zila som niekolko mesiacov v zahranici a nikde si nedovolovali to, co si nasi spoluobcania dovoluju tu. Preco aj pred kriminalitov romov sa zatvaraju oci. My ked sme byvali na bytovke, tak v nedelu sme nemohli nikde ist cela rodina, pretoze nas pravidelne vykradali. Teraz som sa rozpravala s jednou sestrickou, co pracuje u lakara. Pridu k lekarovi dostanu potvrdenie, ze maju reumu a podobne ochorenia, idu s tym na urad prace a dostanu pridavky. Pritom behaju s bosymi nohami aj tie deti zima je a doslova povyzliekane. Dostanu nove byty a ich znicia. A toho je velmi vela. Pracujuci obcania na nich odvadzaju dane, z toho uboheho platu, co maju. Preco sa s tymto nic nerobi? Francuzsky prezident povedal, ked zacala europska unia tlacit ohladom diskriminacie, ze ked chcu, nech si si ich zoberu. Aj teraz som videla pripad, kedy deti pri ceste stali a do aut hadzali kamene, ked sofer chcel povedal nieco ich rodicom, zacali ho bit. Dakujem za odpoved
Je to veľmi smutné, čo píšete. Rómska problematika je jeden z najväčších problémov v našej spoločnosti a o pár rokov bude určite najväčší problém našej spoločnosti. Behom jedného roka sa nedá dobehnúť to, čo sa za 20 rokov zanedbalo, ale súhlasím s Vami, že by sme v tejto otázke mali byť oveľa aktívnejší. Ja osobne si sľubujem prínos od e-Pay kariet, vďaka ktorým sa prestane vyplácať hotovosť.
28.09.2011 11:51 - otázka od milan
Dobry den pan Sulik.Do teraz som vzdy volil,ako ich nazvat tie nase stranny-pravicove.Nakolko liberalov nemusim.Ale ak to s tym eurovalom dotiahnete do konca tak urcite budem volit vas,ak nie tak budete dalsie sklamanie v nasej politike.Drzim palce
Veľmi pekne Vám ďakujem.
28.09.2011 11:51 - otázka od Marek
Dobrý deň, chcem len vedieť kedy sa vláda začne konečne zaoberať otázkou podpory mladých ludí, napr. v otázke bývania?
Môj názor je ten, že vláda by mala veľmi prísne prehodnotiť, do čoho všetkého sa má miešať a obmedziť sa len na nevyhnutné minimum. Tomu samozrejme prispôsobiť stav úradníkov a následne znížiť dane, resp. deficit.
28.09.2011 11:50 - otázka od Jop
Pan Sulik nevyzerate na cloveka, ktory by si vedel zarobit aj vlastnymi rukami..Chcem sa preto opytat, ci ste niekedy pracovali fyzicky a ci si viete predstavit, ze by ste sa k tomu niekedy vratili. dakujem
Fyzickej práci som sa, pokiaľ to bolo možné, vyhýbal. Hlavou sa mi darilo zarobiť viac peňazí, avšak nemám na mysli ten spôsob zarábania vlastnou hlavou, ako vraví hlas podobný Ficovi.
28.09.2011 11:49 - otázka od Brano
prezije euro tento bordel?
Keď sa budú dodržiavať pravidlá, euro určite prežije.
28.09.2011 11:49 - otázka od jano
Dobrý deň pán Sulik Hoci nie som sympatizant Vašej strany, tak s krokmi, ktoré robíte naprosto súhlasím. Iba by bolo potrebné vysvetliť zdroj financií odkiaľ na to zoberieme, koľko budeme platiť úroky a aká je návratnosť. A samozrejme má zaujímajú aj otázky o ktorých sa nehovorí v súvislosti s eurovalom.Tak Vám držím palce. Verte, v prípade predčasných volieb sa do parlamentu dostanete.
Keďže sami sme zadlžení, tak pre akúkoľvek pomoc Grécku by sa Slovensko muselo ešte viac zadlžiť.
28.09.2011 11:48 - otázka od Maja
Dobry den, dufam, ze sa nedate zlomit a vydrzite s odmietanim navysenia eurovalu. Ak mame Grecku pomoct, poslime im nieco z nasej chudoby. Ved na Slovensku je dost velke percento obyvatelov na hranici (alebo aj pod nou) chudoby.
Nebojte, nedáme sa.
28.09.2011 11:48 - otázka od Lubo
Dobrý deň, Vaša argumentácia ohľadom Eurovalu je zaujímavá. Ak ho tak chcú poslanci, tak im navrhnite osobnú finančnú spoluúčasť na požičanom balíku, alebo čo keby sa každý občan SR podielal na pôžičke podľa výšky svojho majetku? Prajem veľa dobrých nervov Lubo
Veď to. Keby to bolo, ako píšete, keby sme teda vyhlásili dobrovoľnú zbierku, tak politici by boli prví, ktorí by nedali ani cent z vlastného.
28.09.2011 11:47 - otázka od Johan
p. Sulik pojdete este niekedy na dovolenku do Grecka?
Jasné. Bol som tam trikrát, je tam krásne.
28.09.2011 11:47 - otázka od Anka
Zdravím vás pán Sulík, držím vám palce pri eurovale. Myslíte, že sa už konečne preberú politici z EU a uvidia reálne dopady takejto nezmyselnej "pomoci"?
Veľmi pekne Vám ďakujem. Nebolo by zlé, keby sa už podaktorí prebrali.
28.09.2011 11:46 - otázka od Hulshof
Som ID a ŤZP.Mám 61 rokov a takto "vyradený" som 5 rokov.Podrobil som sa niekoľkým operáciám chrbtice a dolných končatín.Myslíte,že sa dá vyžiť zo 400 € mesačne?
Určite je to veľmi ťažké, žiaľ pri deficitnom hospodárení, ktoré sme zdedili, nie je možné vyčleniť viac peňazí na ŤZP.
28.09.2011 11:46 - otázka od jožo
Držím Vám palce s eurovalom
Veľmi pekne Vám ďakujem.
28.09.2011 11:46 - otázka od MIRKA
Dobrý deň pán Sulík !!! Dala som Vám hlas vo voľbách......ale vo Vašom programe nebolo, že budete ,,bojkotovať,, vládu....!!!!! A preto, teraz by som Vás už nevolila !!!!! Zamyslite sa nad tým, čo stvárate .... alebo je za Vašou ,,taktikou,, dohoda s Ficom, aby ste mu dopomohli ,,za mierny úplatok,, znova k válovu ?????? Ale ,,dajte,, pravdu....nie kecy....
My a s Ficom???
28.09.2011 11:45 - otázka od Peter
Nebali ste sa v piatok, ze by mohol ten satelit NASA padnut na budovu parlamentu? Urobili ste nejake opatrenia ak by sa tak stalo? Nemyslite, ze ak by k tomu prislo, ze by vacsina Slovakov skor oslavovala
Neobával som sa a neurobil som žiadne opatrenia. Proti satelitom nás chráni Galko :)
28.09.2011 11:44 - otázka od Peter Tkáč
Dobrý deň Richard, možno je to popri všetkých turbulenciách v koalícii odo mňa banálna otázka, ale predsa: Dočkáme sa v tomto volebnom období dekriminalizácie marihuany a registrovaných partnerstiev? A na to nadviažem ešte kjednou otázkou: Neobávate sa straty preferencií do budúcich volieb? Predsalen, vďaka vaším sľubom vás volila prevažne mládež
Obávam sa, že kvôli kolegom z KDH dekriminalizácia v tomto volebnom období nebude. Naďalej však je v našom programe dekriminalizácia, tejto témy sa nevzdávame.
28.09.2011 11:43 - otázka od tomas
Dobry den, chcem trnasformovat nemocnice, ale: 1.Kazdy musi zo zakona platit odvody. 2. Zo zakona moze poistovne generovat zisk. 3.Lekari su povinni zo zakona osetrit kazdeho. 4 Zakon neuklada povinnost poistovniam hradit nemocniciam plnu vysku nakladov vykonu. Nemyslite ze chyba je v systeme a nie vo forme nemocnic ????
Forma nemocníc je len jeden z veľa krokov, ktoré je nutné spraviť na zlepšenie situácie v zdravotníctve.
28.09.2011 11:43 - otázka od Ivan
Zdravim Suhlasily by ste s eurovalom, ak by sa vsetky prostriedky poskytnute slovenskom mohli pouzit len na vyplatu vkladov v pripade krachu bank?
Ani vtedy. Chrániť vklady obyvateľstva je dôležité, ale musí to robiť každý štát pre svojich občanov. Som teda za to, aby slovenský štát chránil vklady Slovákov a na to euroval nepotrebujeme.
28.09.2011 11:41 - otázka od Milannn
Dozijeme sa niekedy realnej a konstruktivnej spoluprace koalicie a opozicie v prospech nasho statu?! Viem ze sa v mnohom rozchadzate, ale pokial ide o stat mali by ste drzat spolu. Nazorove rozdiely su vsade, to je jasne, ale to co sa tu deje......! Kedy bude UPLNE zrusena imunita? Akakolvek! V niektorych statoch to funguje, len u nas sa normalne veci akosi "nedaju".
Už dnes sú niektoré náznaky. Napríklad spolupracuje koalícia s opozíciou na Ústavnom zákone, ktorý obmedzí zadlžovanie krajiny.
28.09.2011 11:41 - otázka od Tomáš
Pán Sulík, som sympatizant tejto vládnej garnitúry, preto Vás prosím, ak tvrdíte, že Vám záleží na občanoch SR, že Vám žáleží na každom jednom cente v peňaženkách občanov SR, nedovoľte, aby sa k moci dostal Fico. Nie je pravda, keď tvrdíte, že to nie je vo Vašich rukách. Je to len a len vo Vašich rukách! Preto Vám verím, že sa s pani Radičovou dohodnete a podpríte euroval. Ja viem čo robíte, prečo to robíte, že chcete dobre občanom SR, ale momentálne spravíte dobre, keď podporíte euroval. Môj názor. Ja Vám verím! Ostávam s pozdravom
Kde je napísané, že hlasovanie o eurovale sa musí spojiť s hlasovaním o dôvere vláde? Kto vymyslel toto pravidlo? Prečo je nutné ním vydierať koaličného partnera, ktorý si dovolil mať iný názor vo veci, ktorá je v rozpore s programovým vyhlásením vlády? Keď sa vráti Fico, určite to nebude vina SaS.
28.09.2011 11:39 - otázka od nazor
P. Sulík nič v zlom, ale veľa sme sa od Vás v rozhovore nedozvedeli, Krátke jednoduché odpovede, nič konkrétne, žiadne hlbšie myšlienky, asi máte všetkých v paži :) Nesklamali ste,je o intelektuálny obraz Vašej strany a o nič lepšie nie sú na tom ani Vaši poslanci. Ale v rozhodnutí o nepodpore eurovalu máte môj súhlasný postoj :)
V každom prípade ďakujem za súhlasný postoj. Čo sa týka mojich odpovedí, tie sa orientujú podľa otázok.
28.09.2011 11:39 - otázka od Michal
Dobrý deň pán Sulík, chcem sa spýtať aké ekonomické dôsledky pre Slovensko by malo znovuprijatie koruny a za akých podmienok by takýto prechod bol možný? Otázka č.2 Existuje možnosť vylúčiť nejakú krajinu z členstva EU v prípade, že nie je schopná prijať opatrenia na oživenie svojej ekonomiky a ohrozuje stabilitu celej eurozóny?
Určite nie je možné nejakú krajinu vylúčiť ani z EÚ, ani z eurozóny. Čo sa týka koruny, treba byť síce pripravený na všetky alternatívy, ale pre Slovensko je výhodnejšie byť v eurozóne. Samozrejme, len v prípade, že sa budú dodržiavať pravidlá.
28.09.2011 11:37 - otázka od Peťo
Richard, prečo EÚ nezmrazí vyplácanie EUROFONDOV a peniaze nepresmeruje na riešenie krízy? Čerpanie eurofondov na projekty, ktoré sa nedajú zmraziť, by sa čerpali v obmedzenom režime. Eurofondy sú predsa nástroj expanzívnej politiky a nie reštrikčnej, kde by mala smerovať politika EU. Aký máte na to názor?
Veľmi dobrá otázka. Neviem, prečo to nespravia, ale za úvahu by to stálo.
28.09.2011 11:37 - otázka od Karol
dobrý deň chcem Vám len popriať veľa šťastia pri rokovaní o eurovale a hádam sa nebude meniť vaše vyjadrenie
Veľmi pekne ďakujem, náš postoj meniť nebudeme.
28.09.2011 11:36 - otázka od Zdena
P. Sulik, prosím riešte tých trápnych 190€, ktoré dostavame na rodičskom príspevku. Zvyšovať populáciu, to by ste chceli všetci, ktorí tam sedíte, ale dať matkám viac € sa pýtam, to bude KEDY????
Viete, všetko je otázka peňazí. Nie je možné znižovať deficit a zvyšovať dávky súčasne. Čo ale možné je, to je znižovanie objemu štátnej správy a o to sa snažíme.
28.09.2011 11:36 - otázka od Vlado
Zdravím Vás, chcem sa spýtať na situáciu v jadrovej energetike. Boli by ste za odpredaj časti Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti? Čo s dostavbou Nového jadrového zdroja? Prosím odpovedzte mi...Ďakujem.
Myslím si, že Slovensko by malo dostavať nový jadrový zdroj. Najmä preto, že v priebehu najbližších rokov bude v Európe nedostatok elektrickej energie. Či je možné a rozumné odpredať Javis, je otázne.
28.09.2011 11:35 - otázka od jan
Pozdravujem pan predseda! Myslite si , že keby bola možnosť , tak by ste sa vzdali spolupráce s ľuďmi ako je Dzurinda a Mikloš. Veď nie sú o nič lepší ako Fico. Kradli,kradnú a kradnúť budu. a k tomu klamu tento národ už roky.....Držím palce nedajte sa aj Vy im oklomať.
Nekomentujem.
28.09.2011 11:34 - otázka od Umelec
Nemal by podla Vas Figel odstupit kvoli zalobe na jeho brata s podvodu? V zahranici by politik co sa hra na rodinneho a krestanskeho odstupil uz po ovela mensom prehresku. Nemyslite?
Nekomentujem.
28.09.2011 11:34 - otázka od zdeno
Dobry den pan Sulík. Drzim vam palce v tom aby ste nepovolili a neprikivli dalšiemu zadlžovaniu. Problemy v eurozone treba riešit okamžite, nech su dosledky akékolvek. Pokial schvalite euroval eurozona si kúpi len čas, a čím viac času tým sa problém bude horšie riešit a dopady na spoločnost budú katastrofálne. Jediný problém ktrorý v eurozone všetko zaprícčinilo je samotné euro a pokial bude,problémy sa neodstránia. Takže držím palce. Nedovolte to aby naše deti mali o 20 rokov holé zadky a na krku obrovské dlhy. Nasa garancia v eurovale by slovensku vystacila na 7 rokov zhýraleho života, takého aký zazívali doteraz gréci.
Ďakujem za Vašu správu. Presne o to, čo ste napísali, ide aj nám.
28.09.2011 11:33 - otázka od nebo
Pozdravujem Vás, pred pár minútami predseda KDH J. Figeľ v rozhovore pre TA povedal, e KDH žiada hlasovanie o eurovale už na začiatku októbrovej schôdze, ináč zvolajú k téme euroval mimoriadnu schôdzu. Čo vy na to?
Je dohoda medzi koaličnými partnermi, že Slovensko bude o eurovale rokovať ako posledná krajina. Pokiaľ táto podmienka bude splnená, nebránim sa aj skoršiemu dátumu.
28.09.2011 11:33 - otázka od clipperko
Ešte jedna otázka. Kedy sa zobudí tvoj minister Miškov a vyhodnotí žiadosti o NFP na verejné osvetlenia? Boli podávané pred vyše rokom a doteraz nič. Ostuda a hanba.
Žiaľ, netuším, o čo ide.
28.09.2011 11:32 - otázka od Jan
Nemame zaujem sa skladat na euroval pre grecko nikdy som tam nebol a podla toho co citam a sledujem v TV za ten pruser si mozu len oni ,my tu prezivame z mesiaca na mesiac a mame im sponzorovat ich luxus ??? to nie.Dufam ze to hlasovanim neprejde vlada tu je pre nas a nie pre Grecko alebo nejaku falosnu EU
Mám presne tú istú nádej ako Vy.
28.09.2011 11:32 - otázka od Jana
Dobrý deň pán Sulík, ako je možné že človek s Vašim programom si nájde čas na online rozhovor?
Komunikácia s voličmi je veľmi dôležitá a spätná väzba, ktorú vďaka nej získam, tiež.
28.09.2011 11:31 - otázka od Lee-Chin
Pan Sulik, najde sa nieco co vas v poslednej dobe aj potesilo?
Samozrejme, že áno. Dnes ma potešili sušené jabĺčka od toho pokladu, ktorý so mnou žije. Včera ma potešila Iveta Radičová tým, že nespojila hlasovanie o dôvere vláde. Predvčerom ma potešilo to, že som parťáka porazil v squashi, v nedeľu ma potešil Béla Bugár tým, že za euroval nepredniesol jediný vecný argument, v sobotu som sa tešil obzvlášť, lebo som upiekol výbornú sviečkovú a tak ďalej a tak ďalej, skrátka každý deň mám radosť.
28.09.2011 11:29 - otázka od Hanulak Roman
Dobrý deň, mam otázku ohľadom odvodov do Sociálnej poisťovne. Vysvetlite mi prosím z akého logického dôvodu musí sedemdesiatročný dôchodca živnostník platiť odvod do siciálnej poisťovne. Ten si už dávno na svoj dôchodok zarobil. Uvažujete to zmeniť? Bola by to konečne jedna rozumná vec.
Áno, to je vec, ktorá by sa mala určite zmeniť. No obávam sa, že to bude až so zavedením odvodového bonusu.
28.09.2011 11:29 - otázka od Peter
Ktory minister je podla Vas najslabsi?
Dúfam, že nečakáte úprimnú a otvorenú odpoveď.
28.09.2011 11:28 - otázka od hela
Dobry den, tak otazka trochu z ineho cesta :ako ste dovolenkovali? mate niekdy cas aj na rodinu?S eurovalom drzim palce
Dovolenkoval som na Kube s dcérou a s rodinou v Chorvátsku. Na rodinu mám žiaľ veľmi málo času.
28.09.2011 11:28 - otázka od Stefan R
Dobrý deň pan Sulík. Som apolitickým človekom. Dianie v politike sledujem s nadhľadom a môžem povedať, že posledných 10 - 15 rokov zo skepsou. V poslednej dobe ma zaujal Váš postoj k Eurovalu a prekvapil ma postoj zvyšku vlády, keď Vám tvrdo začali vyvracať Váš názor. Som s Vami a naozaj som proti tomu aby tak obyčajná a malá krajina v provnaní s ekonomikami v EU posielala svoje veľké aj tak mínus lenivému národu len preto, aby chránil záujmy súkromného nemeckého kapitálu.... Všetko naj a držte sa. Keď bude REFERENDUM EUVALU - určite som tam a za VÁS !!!
Ďakujem za Vašu správu. Je to tak, ako píšete.
28.09.2011 11:28 - otázka od Islandan
Myslite si, ze sa najde stat, ktory nepodpori Euroval pred nasim hlasovanim? Ak ano, ktory?
Obávam sa, že takýto štát sa nenájde.
28.09.2011 11:27 - otázka od Jožka
Pán Sulík dokedy budeme podporovať cigánov sociálnymi dávkami za nič nerobenie. Dokedy sa budeme prizerať na ich výhody,ktoré dostávajú z tohto štátu. Dokedy si nezamestnaný budú chodiť k nám zamestnaným pre pečiatky na úrady práce, aby boli kryty že si hľadajú robotu.
Myslím, že v systéme sociálnych dávok príde v najbližších mesiacoch k výrazným zmenám. Nechajte sa prekvapiť.
28.09.2011 11:27 - otázka od Adriana
Dobrý deň, chcela by som mať plat ako vy poslanci. Čo preto treba urobiť? klamať už viem.... Toto čo je tu je BIEDA, poplatia sa účty a ani nohavičky si človek nekúpi!!!!!!!! a skladať sa Vám na vaše prešlapy NEBUDEM!!!!!!!
Treba sa stať poslancom.
28.09.2011 11:27 - otázka od Hanka Č.
Dobry den, nezda sa Vam, ze casti SDKu ide len o obchod a momentalne im v tom prekazaju nove zakony, praktiky premierky aj predvolebne sluby? So Smerom by sa asi na statnych zakazkach dohodli lepsie ako so Sulikom a Radicovou, nie je tak?
Dúfam, že na túto otázku nečakáte úprimnú a otvorenú odpoveď.
28.09.2011 11:26 - otázka od Michaela
Chcem sa Vám poďakovať za vydanie brožury o Eurovale. Jednoznačne súhlasím so stranou SaS, nakoľko je absolútne sokujúce, že finančníci krachujúcich krajín dokázali vytvoriť nepredstaviteľný deficit a teraz chcú pomocnú ruku od krajín, v ktorých si ludia utahujú opasky a zijú z jednej patiny prijmu obcanov prave krachujúcich krajín. Obdivujem ľudí s logickým ekonomickým myslením, no to asi u ekonomov Grecka absolútne zlyhalo. Ak by boli volby teraz, pre mna jednoznacne SaS.
Veľmi pekne ďakujem za Vašu správu.
28.09.2011 11:26 - otázka od Juraj
Keď parlament neschváli euroval na Slovensku, EU ho neposkytne a Grécko pôjde do bankrotu? Tak to som naozaj veľmi zvedavý :)
Áno, Grécko musí vyhlásiť platobnú neschopnosť. Je to jediné riešenie.
28.09.2011 11:25 - otázka od mato
Zdravim p. predseda, čo si myslíte, chce p. Dzurinda odstaviť p. Radičovú alebo Vás?
Možno ani jedného. To ukáže čas.
28.09.2011 11:25 - otázka od Laco
Čo je na tom pravdy, že ak aj sa na slovensku neschváli navýšenie eurovalu, EU nás obíde a aj tak zadotuje Grécko, a čo to znamená pre nás a koľko nás to bude stáť?
Môže sa to stať a vnímal by som to ako veľmi dobrú správu pre Slovensko, lebo by sme ušetrili niekoľko miliárd eur na zárukách.
28.09.2011 11:25 - otázka od lolicak208
nemyslite si ze ci tam budete vy alebo niekto druhy stale to bude to iste...a nehovorte ze sa za 20rokov nieco zmenilo k lepsiemu ani jedna vec...
Dovolím si s Vami nesúhlasiť. Za 20 rokov sa zmenilo veľa vecí k lepšiemu, ale musím povedať, že aj veľa vecí k horšiemu.
28.09.2011 11:24 - otázka od Michal
Aká je Vaša reakcia na Miklošov blog "Sulíkov vabank so Slovenskom"?
Reakciu dnes zverejní Jozef Kollár vo svojom blogu.
28.09.2011 11:23 - otázka od Lenka
Zdravim, pan Sulik! drzim Vam palce s tym eurovalom. konecne sa nasiel niekto, kto je schopny a ochotny konecne povedat v eurozone vlastny nazor a zastat sa obycajnych ludi! mate aj nadalej moju podporu!
Ďakujem za príspevok.
28.09.2011 11:22 - otázka od jozko.obcan
Dobrý deň, pán Sulík držím Vám palce s tým eurovalom. Nedajte sa zastrašiť tým, že mi sme brzdou eurozóny, lebo mi (Slovensko) máme tiež právo na svoj názor a treba jasne na plné pľúca povedať, že solidarita nie je o tom, keď chudobný štát prispieva bohatému štátu, ale naopak. Tiež je treba jasne povedať, že euroval nezachraňuje grékov (občanov), ale nemeckých a francúzskych bankárov, ktorí sú veriteľmi grécka!!
Ďakujem za príspevok, plne s Vami súhlasím.
28.09.2011 11:22 - otázka od tomz
Dobry den, myslite ze by mohol byt predaj teplarni buduci rok ohrozeny nezhodami v koalicii ?
Neviem to teraz posúdiť, všetko je možné. Od dodržania všetkých existujúcich dohôd až po úplný rozpad koalície.
28.09.2011 11:21 - otázka od Sisa
Tak veľmi sa ponáhľate alebo vás tie otázky už tak otravujú, že nemáte čas na ne odpovedať obšírnejšie? :)
Rád odpoviem obšírnejšie na komplexnejšie otázky.
28.09.2011 11:21 - otázka od Peter
Dobry den pan Sulik, chcem sa opytat, ze kto je podla Vas najnesympatickejsi politik vladne koalicie? Mate to z prvej ruky, tak nam to prezradte:-)
Mám niekoľko dobrých tipov, ale neprezradím.
28.09.2011 11:21 - otázka od Miso
Myslite si ze budete v buducej koalicii? a sko reagujete na nazor ze doplatite na svoju politicku naivitu / neskusenost? Dakujem.
Či budeme alebo nebudeme v budúcej koalícii, nie je podstatné. Podstatné je, že robíme to, o čom sme presvedčení.
28.09.2011 11:20 - otázka od clipperko
Napísal si. "Garantujem, že poslanci SaS nebudú hlasovať za taký euroval, ktorý Slovákov bude stáť čo len cent, to platí aj pre záruky." Ale vaša stranícka brožura, nehovorí o takom, alebo onakom Eurovale. Hovorí o Eurovale - ceste k socializmu. Takže podľa tvojej prvej odpovede prijateľnú výhovorku a kľučku , ako schváliť Cestu k socializmu a zároveň ostať pri korytách
Nemáme žiadne kľučky a žiadne výhovorky. Ale na stoličkách nelipnem.
28.09.2011 11:19 - otázka od Miky
Riso, prosim ta preco sa na to cele nevykasles a neuzivas si pokojny zivot?
Pokojný život budem mať neskôr.
28.09.2011 11:18 - otázka od Dušan Olejník
Dobrý deň p. Sulík, síce som nedal hlas ani jednej strane z koalície ale za toto že ste proti eurovalu máte moje sympatie. Len Vás chcem poprosiť, nech sa nerozpadne táto vláda dovtedy kým sa nepríjme nový zákon o sociálnych dávkach a pod., ktorý sa mi zdá je už v druhom čítaní, my na východe ho očakávame s radosťou. Držim prsty aby Vás nezlomili hocijaké loby skupiny... :-)
Nebojte, nedáme sa.
28.09.2011 11:18 - otázka od fero
Nepripadá Vám vládnutie tejto koalície,ako plnenie slubov SDKU.Je vlastne dovolené vysloviť v koalícii aj svoj názor?Je v každom prípade vyslovenie a presadzovanie tohto názoru porušením koaličnej zmluvy a tzv.nahrávanie Ficovi?Získali ste si obľubu u dosť velkej skupiny ľudí a preto by bolo škoda ,keby ste ich sklamali.
Ako vidíte, v prípade eurovalu sa snažíme presadiť náš názor. Mimochodom odmietnutie eurovalu je viac v súlade s programovým vyhlásením vlády ako v rozpore.
28.09.2011 11:17 - otázka od Mortiis
kládli by ste odpor, keby sa už konečne ľudia v tejto jamahirii vzbúrili, zrušili všetky politické strany a nasledovali príklad Islandu?
Kládol.
28.09.2011 11:16 - otázka od Maroš
Máte aj iné ako Slovenské občianstvo?
Nemám a nikdy som nemal (do roku 1993 som mal československé).
28.09.2011 11:16 - otázka od Adam
Pekny den Vam prajem p. predseda, Vas boj proti eurovalu chvalim, lebo obcania SR nemaju co davat peniaze na platy v Grecku, ked u nas je to bieda. Moja otazka znie,ze ako sa postavite k trom poslancov za Vasu stranu, ktorí su pri Igorovi Matovicovi a nenesu Vas nazor? Vopred dakujem za odpoved
Títo traja poslanci opustia poslanecký klub SaS, keď si Igor Matovič založí svoju stranu. Takto som informoval aj koaličných partnerov.
28.09.2011 11:15 - otázka od Sali
Pán Sulík, nerozmysleli ste si to ešte, že nepodporíte euroval? držím vám palce,máte moju podporu, ale keby sa mala rozpadnúť vláda, škoda by bolo pána Galka lebo vedie rezort dobre, na ostatných kašlem
Áno, Galka by bola škoda, ale euroval určite nepodporíme.
28.09.2011 11:15 - otázka od Oleg
Sice niesom Vas volic, ale za postoj k Eurovalu Vam fandim. Aspon niekomu nieje jedno, ze vyhodime par milionov E len tak nenavratne do .... Drzim palce , dufam ze Vas nezlomia !!
Keby to boli milióny, tak možno ešte mávnem rukou kvôli pokoju v EÚ, ale ide o miliardy.
28.09.2011 11:14 - otázka od Jozef
Pripajam sa k Vašmu nazoru Som živnosnik Ak niečo náhodov zabudnem zaplatit /ZSS, SPP /hned sa vyhražaju odpojením a exekuciov . Otazka? Prečo to neplatí pre zadlžené krajiny prečo najprv nepopredaju zlato majetky ostrovy atd. až potom nech žiadaju pomoc vo forme muky a cestovín o mna sa nestará nikto aké man problemy . Dakujem Jozef
Presne, ako píšete.
28.09.2011 11:14 - otázka od Anna
gymnazistka Lucka Nicholsonová - kedy ju vykopnete ... ? Stačí, ak hocijaký hlupák vstúpi do SaS a dostane funkciu štátneho tajomníka ?
Ďakujem za Váš úprimný názor.
28.09.2011 11:13 - otázka od Miro
pán Sulík ZLEPENEC je podľa mňa obyčajná banda hlupákov, mylim sa - prečo ?
Som presvedčený, že sa mýlite.
28.09.2011 11:13 - otázka od Edo
kedy bude odluka od statu ?? myslim tym cirkev !!!
Tejto téme sa začneme čoskoro venovať, žiaľ teraz nám euroval berie takmer všetku našu kapacitu.
28.09.2011 11:11 - otázka od Alžbeta
Dobrý deň,pán Sulík.Ja za spájaním hlasovania o Eurovale a dôvere vláde,vidím pokus vládcu Mikloša a prisluhovača Dzurindu,zbaviť sa Ivety Radičovej.Čo si o tom myslíte Vy? Druhá otázka: Ak sa Európska únia (Babylonská veža)rozsype,čo to bude znamenať pre nás,obyčajných ľudí?
Samotným neschválením eurovalu sa eurozóna a ani EÚ určite nerozsypú.
28.09.2011 11:10 - otázka od Stano
Kedy sa zacnete venovať aj ľuďom ako hovoríte ? Ako môže žena, ktorá robí na generálnej prokuráture dojsť a zo dňa na den vyhodiť pár s ročnou dcerkou na ulicu, ked sme mali od nej dom v prenájme a nezaplatikl mi zamestnávateľ výplatu tak sme týždeň meškali s plateným a najprv súhlasila a potom došla a vyhodila nás. Boli tam aj policajti, ale nedokazali urobiť nič. Napíšete mi dajte ju na súd ? alebo zamestnavateľa, ktorý mi nezaplatil mzdu ? Dobre viete,že sa to nevyrieši a nechala si aj 2 mesačnú kauciu a mi sme skončili na ulici!!!! Toto su problémy a nie tie Vaše špinavé hry, ktoré hráte, chceli ste sa len dostať do parlamentu a odvtedy ste nespravili nič pre ľudi!!!!!
Dúfam, že pochopíte, že na konkrétnu životnú situáciu nedokážem odpovedať.
28.09.2011 11:10 - otázka od Lenka
Dobry den Vam prajem, nelutujem hlas, kt. som Vam dala. Drzim palce!
Veľmi pekne Vám ďakujem.
28.09.2011 11:10 - otázka od Miroslava
Vazeny pan Sulik preco mam taky pocit ze ste pod papučou KDH ? :)) neviete si presadit svoj nazor svoj slub a to len preto lebo mate strach z KDH
Ja ten dojem nemám.
28.09.2011 11:09 - otázka od michal
Zdravim p.Sulik drzim palce, aby ste nepolavili, chcem sa vsak opytat : v ktorych krajniach oz prebehlo hlasovanie o eurovale2 , pripadne ktore este budu hlasovat ? Dakujem za odpoved a pozdravujem - drzte sa :-)
Doteraz bol euroval odhlasovaný v ôsmich krajinách, zajtra hlasuje Nemecko.
28.09.2011 11:09 - otázka od clipperko
Zdravím, rád by som vedel,či máš "gule" /nie len kľúče a ponožky / a teda si tu verejne schopný na svoju česť vyhlásiť, že radšej necháte padnúť vládu, ale žiadny poslanec SaS za žiadnych okolností nezahlasuje za "Cestu k socializmu". Alebo sa v koalícii nakoniec dohodnete na nejakej "akože prijateľnej kľučke", len aby ste ostali pri korytách. Alebo či túto otázku odo mňa radšej odignoruješ. A prosím, Tvoj univerzálny pseudoargument "Tofico" si už radšej nechaj pre seba, už je to naozaj otrepané.
Otázku určite neodignorujem. Garantujem, že poslanci SaS nebudú hlasovať za taký euroval, ktorý Slovákov bude stáť čo len cent, to platí aj pre záruky.
28.09.2011 11:08 - otázka od Lubo
Dobry den . Chcem sa Vas spytat , ze ked nepodporite euroval a dajme tomu padne vlada a k moci sa dostane Fico , ktory rychlo euroval schvali , co tym dosiahnete ? Nebude to Pyrrhovo vitazstvo ?
Aj to je jedna z možností, ale určite nie najpravdepodobnejšia.
28.09.2011 11:07 - otázka od Jan K
Som tazko chory clovek moj liek je konope lenze nemozem si ho pestovat aj ked som velmi vazne chory a to len kvoli hlupakom z KDH !!!
Naďalej sa snažíme o dekriminalizáciu marihuany a čo sa týka jej použitia pre lekárske účely, sme už dosiahli prvé úspechy.
28.09.2011 11:06 - otázka od valika
dokedy poslanci budu pozerat na cudzich a nasi obcania nemaju pomaly zaco kupit chleba
Nerozumiem Vašej otázke.
28.09.2011 11:06 - otázka od michal
Dobry den Richard, vy by ste dovolili, aby sa k moci znova dostal Fico?
Samozrejme, že nie. Ale nie je to v našich rukách.
28.09.2011 11:05 - otázka od Juraj
Dobrý deň, chcem sa spýtať na Váš názor na predľženie praxe advokátskych koncipientov na 5 rokov, ked uz teraz su podmienky neunosne (mizerné platy 500 - 600 EUR brutto, nadčasy nad zákonom povolenú hranicu, samozrejme že nepreplatené nadčasy, arogancia zamestnávateľov)
Na túto otázku Vám žiaľ odpovedať neviem.
28.09.2011 11:05 - otázka od Juraj
Minule ste mi odpovedali, ze Greckou cestou sme isli preto, lebo Grecko malo za 30 rokov deficit 6% a Slovensko za 2 roky "v case krizy" 8%. To je co za porovnanie? Vidno z neho aku inteligenciu mate, ked toto je Vas argument. Snazite sa tak ako mnoho inych zneuzit krizu na svoje klamstvo a pri tom Fica volate klamarom...aj ked Fica mozno nemam rad, ma pravdu...vladnete len preto, aby ste vladli, nie preto, aby ste vyprodukovali nieco rozumne...skoda tych 4 rokov...
Ďakujem za úprimný príspevok.
28.09.2011 11:04 - otázka od Denisa
Myslíte, že niekto v SDKÚ alebo v inej koaličnej strane chce zvrhnúť vládu? A robí všetko pre to, aby Radičová na poste premiérky skončila?
Je to jedna z možností.
28.09.2011 11:04 - otázka od yeezy nwo
veríte v Illuminati alebo nejaké konšpiračné teórie?
Neverím.
28.09.2011 11:01 - otázka od vladimir
Kedy sa necháte " zlomiť " a aká je za to sľúbená " odmena " ??? Matovič už čosi naznačil ... Dúfam , že odpovieš
ziadna odmena nebude. zlomit sa nenechame
28.09.2011 11:01 - otázka od Ernerst
Zdravím, určite Vás všetci bombardujú s Gréckom a valom. Len vydržte! Moja otázka je z iného kúta, čo Vás politikov určite netrápi. Čo tak "prinútiť" banky aby z bankomatov vydávali aj 5€-ky. Kedysi sa dalo v pohode vybrať 100 Sk, teraz je minimum 10€. Pre vás je to možno smiešne, ale pre "bežných pracovníkov" je to smola. Majú na účet 6€ a nemôžu s tím nič robiť. Bankomat nie je všade, nie každý má auto a ... Skúste sa na to pozrieť z pohľadu občanov a poprosím kareláby typu "lebo v EU je to rovnaké" nás nezaujímajú. My sme na Slovensku kde príjmy nie su Nemecké, Francúzske, alebo Grécke. :D
dobry napad, myslim, ze s bankami by sa malo dat o tom, hovorit. Urcite by som to neriesil zakonom
28.09.2011 11:00 - otázka od Meniny má Václav
Dobry den, jak sa mate?
skvele

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu