Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spevák Dalibor Janda bol online: Fanúšičky sa mi tlačili do šatne!

Dalibor Janda počas online rozhovoru na topkách. Zobraziť galériu (8)
Dalibor Janda počas online rozhovoru na topkách. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Legendárny český spevák sa narodil sa 23. marca 1953 v meste Hranice. Jandovo rodné meno je Václav, ako Dalibor začal vystupovať až v roku 1980. Medzi jeho najúspešnejšie piesne patrí skladba Hurikán. V piatok od 13:00 bude hudobník odpovedať na vaše zvedavé otázky.

Na českej hudobnej scéne sa Dalibor Janda objavil až koncom 70. rokov. Začínal ako 27-ročný a mnohí skeptici tvrdili, že je príliš starý na to, aby prerazil. Napriek tomu jeho popularita stúpala závratnou rýchlosťou.  Prvý hit „Jahodový kokteil“ mu vyšiel v roku 1983. O tri roky neskôr si už kráčal pre prvého Zlatého slávika. Toho získal celkovo trikrát.

Dalibor Janda má na svojom konte viac ako dva milióny predaných nosičov. Pred pár dňami pokrstil v Prahe a následne v Bratislave svoj jubilejný dvadsiaty album s názvom Já se přiznám. Pri tej príležitosti mu bol udelený aj Zlatý Monitor od vydavateľstva za úspešnú päťročnú spoluprácu.

Spevák s najchrapľavejším hlasom oslovuje všetky generácie. Medzi jeho fanúšičky patria najmä ženy. A to z dôvodu, že Janda spieva vo svojich skladbách najmä o nich a o láske. 

Dalibor si krátko pred blížiacim sa koncertom v Trnave našiel čas a príde do topiek na online rozhovor, kde zodpovie na vaše zvedavé otázky. Pýtajte sa v piatok od 13:00.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

27.05.2011 14:07 - otázka od niwa
Mám rada tvoje pesničky a to aj svedčí o tvojich kvalitách. Tvoje pesničky sa dajú počúvať všade sú proste najlepšieeee. Prajem pekný deň.
Velmi pekne dakujem, dufam, ze vam vztah k mojim pesnickam vydrzi a budem sa snazit do buducna este nieco napisat. Dakujem za mile otazky a vidime sa vecer na koncerte v Trnave. pekny den
27.05.2011 14:05 - otázka od viki
keby ste sa jedneho dna zobudili a boli by zruseni vsetci speváci...cim by ste sa dokazali zivit?
jeeej, tak to mam vela konickov a zalub. bavilo by ma hvezdarstvo, astronomia, archeologia, historia, takze by som sa urcite nestratil...Inak spevak nebude do buducna ziadne zaujimave zamestnanie
27.05.2011 14:03 - otázka od andie
Pozdravujem ťa Dalibor a chcem len toľko, že tvoje piesne si púšťam stále sú suprové a ty si výborný spevák. Maj sa krásne len toľko.
Dakujem
27.05.2011 14:03 - otázka od Marika
Posielam Vám trošku smutný pozdrav z Východu a chcem Vám poďakovať, že stále ste vo výbornej profesionálnej forme a dokážete ľudí potešiť svojím spevom. Zomrela mi suseda, ktorá Vás nesmierne obdivovala. Počas jej poslednej rozlúčku znela celou miestnosťou jedine Vaša hudba a pri odchode pieseň "Kde jsi". Ďakujem Vám aj pri takejto smutnej príležitost. Mala 45 rokov. Prajem Vám osobne veľa zdravia a šťastia v ďalšom živote, nech sa Vám darí v speváckej dráhe aj naďalej.
Skoda, ze uz moje pesnicky nebude pocut, ale mozno nas pocuje tam hore a dufam, ze ju potesime dalsimi pesnickami...
27.05.2011 14:01 - otázka od anny
Ahoj Dalibor, si úžasný spevák a tvoje piesne počúvam od svojej mladosti, takže to svedčí o tom, že máš krásny chraplák a ten zbožňujem. Prajem ti veľa krásnych chvíľ v kruhu svojej rodiny a nech ti to dobre spieva.
Anicko, dakujem, prijimam s pokorou...
27.05.2011 14:00 - otázka od Peter
Stretli ste sa osobne s Milošom Jakešom, ktorý o Vás rád "rozprával"?
Zaplat Pan Boh nestretol a nebol som ani typ, ktory by pozyvali na Prazsky hrad. Tak to viete, zavidel:) keby napisal nejaku peknu pesnicku, tak mohol byt tiez bohaty...:)
27.05.2011 13:59 - otázka od jozef
mate tetovanie? ako by ste reagovali, keby vasa dcera, ktorá mimochodm krasne spieva, prisla domov potetovana a spiercingom? inak srdecny pozdrav a vela uspechov vam i jirinke
Tetovanie nemam ani ziadne neplanujem. Az nebudem vediet co robit, tak sa zacnem tetovat a dratovat:). Keby dcera prisla domov potetovana, tak co by som narobil, ale mam pocit, ze kladie doraz na druhe veci. Su dolezitejsie veci ako tetovanie.
27.05.2011 13:56 - otázka od jano
je na ceskom hudobnom poli rivalita medzi spevakmi a kto je najvacsim rivalom?
Rivalita je v kazdom pripade, dokonca si myslim, ze je to prirodzene. Neviem o tom, ze by som mal nejakeho rivala... Ja uz nie som sutazivy typ, uz ma to nelaka...
27.05.2011 13:54 - otázka od Alena
Pán Dalibor, veľmi ma potešilo, keď som Vás videla v Adela..., i keď túto reláciu bežne nesledujem, rada som si ju pozrela. Dúfam že sa dostanem v blízkej dobe na Váš koncert, od mojich 17-tich ste môj idol, teraz mám 38 a na Vaše pesničky nedám dopustiť. Prajem Vám všetko dobré a hlavne veľa veľa hitov. Alena
Tak to ste tie najkrajsie roky stravili s mojimi pesnickmi, tak to vam teda nezavidim :) Zaujimalo by ma ako to znasal vas partner?:)
27.05.2011 13:51 - otázka od petra
aky vas vztah k autam...mate rad dobre a rychle alebo vam je to jedno lebo jazdite so soferom?
Mam svojho sofera, som zatazeny na bmw, takze rychle auta mam rad, ale pravidlo je, ze s rychlymi autami sa jazdi pomaly...
27.05.2011 13:49 - otázka od lula
vela umelcov nadava na bulvar, ale niektori by bez neho ani neexistovali...zasiahol aniekedy aj vas a dotkol sa vas?
Ja si myslim, ze urcite zasiahol kazdeho o kom ma bulvar zaujem pisat. Par takych clankov bolo i ked v celku sa o mna bulvar az tak nezaujima a snazim sa mu vyhybat. Ale viem o niektorych, ktori do bulvaru posielaju akekolvek blbosti a celkom sa im z toho dobre zije...
27.05.2011 13:46 - otázka od Eva
Nemám žiadnu otázku,chcem len povedať,že mám veľmi rada Vaše piesne,a som stálou poslucháčkou,a držím Vám prsty, nech ešte dlho počuť Vaše piesne a krásne texty.
Velmi pekne dakujem, mam pocit, ze si taku poctu ani nezaluzim...
27.05.2011 13:45 - otázka od karol
co si myslite cim to je, ze v dnesnej dobe, ked sa hudba stahuje a napaluje vy stale predavate cd albumy? mate oblubeneho ceskeho intepreta - koho a prečo?
Predavanie albumov je o tom, ze ma spevak vela fanusikov, ktori ho neopustaju, a ti vacsinou chcu mat original CD, potom su ti co si to napaluju a tych ja nazyvam, ze su povrchni a prelietavi, pocuvaju vsetko a nic. Mam oblubenych interpretov, ale su aj taki, ktorych nemusim pocuvat, ale nebolo by fer, ich menovat, na niektrych by som mohol zabudnut...
27.05.2011 13:42 - otázka od peter
kolko casu dokazete stravit pri internete? stahujete si hudbu?
Hudbu si nestahujem, pokial sa mi nieco paci, tak chcem mat originalne CD. A co sa tyka travenia internetu, mam na to ludi :))
27.05.2011 13:40 - otázka od kika
kdesi som citala ze mate doma dalekohlad...aj nim pozerate na hviezdy ako casto?
Samozrejme mam tri hviezdarske dalekohlady. Vzdy ma hviezdy, astronomia i mystika zaujimala...
27.05.2011 13:37 - otázka od zuzka
pekny den zaznie dnes v trnave aj moj oblubeny hurikan? existuje vo vasom repertoari piesen, ktoru spievate nerad?a prečo?
Hurikan urcite zaznie, dufam, ze nie z neba:) Nerad spievam pesnicku "Hrali sme klickovanou" lebo ked ju uz spievate po 4000 krat, tak to uz nie je zabava...
27.05.2011 13:35 - otázka od petra
predstavte nam svojimi slovami vas novy album...kolko je na nom pesniciek, o com je...dakujem
Album je o zivote, o laske a o problemoch dnesneho sveta, ale uplne najlepsie urobite , ked si ho kupite a mozno mi poviete aj svoj nazor...
27.05.2011 13:32 - otázka od jaja
poblahozelal vam niekedy karel gott k zlatym slavikom?
Neviem o tom, myslim si, ze nie. Ale ked som dostaval Zlatych slavikov a pokial viem i dalsi, ktori dostali Zlatych slavikov, tak Karel sa ich nikdy nezucastnil.
27.05.2011 13:30 - otázka od Lýdia
Nemám žiadnu otázku, chcem Vám len povedať ,že ste už roky môj najobľubenejší spevák.
Tak to je fajn, mate dobry vkus :))
27.05.2011 13:29 - otázka od veronika
vystupujes aj niekde pri prievidzi v najblizsich mesicoch?
Samozrejme v priebehu roku mam vela koncertov, pokial chcete vediet najdete ich na www.daliborjanda.cz . Tam su vsetky informacie o mojich koncertoch, ktore postupne doplname.
27.05.2011 13:28 - otázka od Martin z TT
Zdravim, dnes sa tesim na Vas koncert v Amfiku Trnave dufam ze nebude prsat, bude dost ludu a date svoje hitovicky. Pekny den...
Aj ja sa na vas tesim, hitovicky budu...a nebudeli prset nezmoknem...:)
27.05.2011 13:27 - otázka od Eva
Dalibor, som Vaša fanúšička od začiatku Vašej kariéry.Nevynechala som ani jeden Váš koncert, mám všetky Vaše CD. Budete niekedy v blízkej budúcnosti koncertovať v Trenčíne ?
V Trencine zatial neviem, ale dnes vecer, a mate to kusok, pridte do Trnavy.
27.05.2011 13:26 - otázka od Ivana
nemám otázku , chcem lem popriať aby vám vydržal ešte veľa rokov taký pekný hlas
Dakujem, budem pit vajicka...:) Pokial mi zdravie vydrzi, budem sa snazit. Mometalne ma trapi alergia, tak snad to prejde...
27.05.2011 13:24 - otázka od Marek
Zdravim, uz sa nejaky ten piatok pohybujete v soubiznise, myslíte si, ze existuju v tomto priemysle aj ozajstne priatelstva? Mate vy nejakeho kamarata/tku?
Samozrejme existuju, ale ci je to uplne uprimne, tak o tom niesom uplne presvedceny. Skor by som povedal, ze niektori su mi blizsi a niektorych nemusim vidiet tak casto.
27.05.2011 13:23 - otázka od matej
Dobry den, chcem sa spytat na vas nazor na sucasnu hudobnu scenu. Co vy vlastne teraz pocuvate?
Najlepsie nic, mam rad ticho a pokial pocuvam muziku, tak v aute, ked niekam idem. Ak nieco pocuvam tak klasicku muziku, tym myslim kapely 60. 70. a 80. rokov a z tych novych iba ojedinele pesnicky, hodnotenie prenecham kritikom.
27.05.2011 13:21 - otázka od Roman
Zdravim, mna by zaujimalo, ci po koncertoch, sa vam do satne tlacili nejake fanynky, a ci ste niekedy s nejakou nieco mal...
Tlacili a bolo ich vela. Niekedy i desiatky, tak si predstavte ako by som ich vsetky zvladol...
27.05.2011 13:20 - otázka od dana
Co hovorite na recenziu, ze ste svojim novym albumom nepriniesli vlastne nic nove? Vadi vam, ze taketo clanky mozno doradzaju ludi, aby si album kupili?
Ja som na ziadny svoj album este ziadnu dobru recenziu nevidel, a ako viete tento album je 20-ty-jubilejny a nebol dovod, aby som tym albumom priniesol nieco nove, ale aby som to bol stale ja. A predovsetkym je dolezite, ze sa mojich albumov predalo dva pol milionov.
27.05.2011 13:17 - otázka od viera
v case svojej najvacsej slavy si bol povazovany za sexsymbol. :-) mal si vela mileniek? :-)
To pocujem po prvykrat, ze som bol sexsymbol. To si netrufam povedat. Vela fanusiciek som mal, to ano, chodilo mi 250 listov mesacne a tym, ze sme jazdili 20 koncertov za mesiac, tak na milenky nebol cas:)
27.05.2011 13:15 - otázka od Iveta
Milý Dalibor, srdečne Vás pozdravujem. Nemám na Vás žiadnu otázku. Chcem Vám len povedať, že ste mojou platonickou lásku od 16-tich rokov. Teraz mám 42. Takže to je čo povedať. Milujem Váš nádherný sexi chrapák.Vaše piesne mi veľakrát v mojom živote pomohli. Krásne texty , krásna hudba. Prajem Vám v živote veľa veľa zdravia šťastia a lásky svojich blízkych..A verte že som Vaša fanynka dalších 26 rokov:-)))
Je to krasne, dakujem... Snad sa niekedy uvidime na koncerte a zakyvajte na mna a pripomente mi to.
27.05.2011 13:13 - otázka od jana
Pán Janda, vy ste rocker, ako spravny rocker by ste mali mat vela mileniek, chlastat a uzivat si. Je to tak? alebo preferujete nieco ine?..
Tak za prve, uz davno nie som rocker, takze je uz vsetko minulost. Teraz preferujem dobre jedlo a sladke, co je na mne vidiet:)
27.05.2011 13:12 - otázka od andy
ahoj dalibor. zaujimalo by ma, ci mas stale taky zachripnuty hlas alebo len ked spievas. :)
Ked hovorim, tak nemam zachripnutz hlas, ked spievam tak ano. Pridi sa presvedcit dnes vecer o osmej do Trnavy.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu