Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lekár spustil web o plastických operáciách, len pre mužov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Do rúk plastických chirurgov sa nevydávajú len ženy, ale čoraz častejšie aj muži. Z tohto tvrdenia vychádzal viedenský lekár Thomas Aigner, ktorý teraz spustil internetovú stránku o krášliacich operáciách len pre mužov. Na webe www.mens-beauty.at sa sústredí na zákroky výhradne pre "pánov tvorstva". Ponúka im treba operáciu viečok, odsatie tuku či botox.

Muži si môžu nechať aplikovať botoxové injekcie, ktoré obmedzia činnosť mimických svalov a zabránia tvorbe vrások. Webové stránky prípadných záujemcov upokojujú, že sa používa "extrémne tenká" injekčná ihla, takže sa bolesť redukuje na minimum. "Sú porovnateľné s malým pichnutím komára," zistia čitatelia na webe. Dozvedia sa tiež, že dobrý chirurg nikdy nevstriekne také množstvo látky, aby bol potom vzhľad ošetreného neprirodzený.
    

Viedenský lekár chce muža zbaviť nielen vrások, ale aj ovisnutého brucha.
Na odstránenie prebytočnej kože pri takzvanej abdominoplastike prikročia niektoré ženy po pôrode či po masívnom schudnutí. "Aj muži si nechávajú touto metódou dopomôcť k novému, estetičtějšímu vzhľadu," uviedol odborník na stránkach. Rez sa vedie v nižších partiách, jazva teda vraj nebude viditeľná. "Takže nosenie bikín nemôže byť nijako obmedzené," uisťuje web muža.
    

K ďalším ponúkaným zákrokom patrí odstránenie gynekomastia, teda zväčšeného poprsia u mužov.
Trpí tým vraj viac či menej 40 až 60 percent všetkých mužov. Problém sa objaví pri nadváhe či kvôli hormonálnej nerovnováhe. U väčšiny pacientov sú ale príčiny nejasné, uviedol lekár.
    

Muži, ktorí sa pre zásah plastického chirurga v centre Viedne rozhodnú, by mali počítať s tým, že ich krása bude niečo stáť.
Odstránenie kože na bruchu vyjde na 4 500 eur. Pri operácii viečok je treba zaplatiť od 1 400 do 2 800 eur. Aplikácia botoxu stojí od 200 eur. Operácia gynekomastie si potom vyžiada 2 000 až 2  500 eur.
    

Niektorí záujemcovia a záujemkyne jazdia kvôli takejto operácii radšej do cudziny, kde bývajú zákroky lacnejšie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu