Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ploštice útočia, odborníci sa radia

Ploštice sa v USA rozmnožujú čoraz rýchlejšie
Ploštice sa v USA rozmnožujú čoraz rýchlejšie

CHICAGO - Odborníci na ploštice sa zišli tento týždeň v hoteli na predmestí amerického Chicaga, aby diskutovali o nových spôsoboch boja proti nepríjemnému hmyzu, ktorý sa v poslednej dobe značne rozšíril na severovýchode USA. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Experti uvádzajú, že ohniskom je momentálne New York, kde ploštice v poslednej dobe objavili v divadle, kanceláriách, obchodoch i v luxusných bytoch. Výrobca športového oblečenia a obuvi Nike v nedeľu oznámil, že dočasne zatvára svoj obchod Niketown, ktorý sa stal zatiaľ poslednou obeťou krvilačného hmyzu.

V posledných rokoch sa navyše rozšírili správy o tom, že si ploštice vyvinuli odolnosť voči bežným pesticídom, čo boj proti nim sťažuje. Očakáva sa, že Chicago bude počas dvoch až troch rokov čeliť rovnakému problému, ako teraz New York. Tomu sa už teraz snažia zabrániť experti, ktorí sa tu zišli na severoamerickom summite o plošticiach 2010.

Do hotela Hyatt v Rosemonte dorazili mnohí entomológovia aj so zbierkou živých ploštíc, aby si navzájom ukázali, ako ich čo najlepšie rozpoznávať. Riaditeľ hotela Aaron Bastable už vyjadril nádej, že delegáti majú poháre s exponátmi pevne uzavreté.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu