Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Syn si nechcel umyť vlasy, otec zavolal 112-ku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Britka zamknutá na toalete, ruka zaseknutá v odpadovom výpuste sprchy alebo syn, ktorý si odmietal umývať vlasy; to sú prípady, ktoré riešili poľskí policajti a hasiči v prvej polovici prázdnin. S nezvyčajnými telefonátmi sa operátori na tiesňovej linke 112 stretávajú po celý rok, v lete sú ale predsa len častejšie, uviedol na svojom webe poľský rozhlas.

Vyslobodenie Britky, ktorá sa pred niekoľkými dňami zasekla na toalete v jednom z barov juhopoľského Krakova, dostalo nádych hry na schovávačku. Turistka, možno ľahko zmätená popíjaním po dlhej ceste, si totiž nepamätala, do ktorého baru v meste zavítala. Hľadať sa ju preto vydalo hneď niekoľko hliadok.

Operátori tiesňovej linky museli upokojovať spanikáreného muža, ktorý sa dožadoval pomoci pre svoju ženu, ktorej ruka sa zachytila v odpadovom výpuste. Žene totiž pri sprchovaní skĺzol snubný prsteň a voda ho následne spláchla do odpadu. Hasiči museli odmontovať celú sprchovú vaničku, aby ruku uvoľnili.

Prekvapením bol okrem iného telefonát postaršej ženy, ktorá sa pýtala, koľko múky je kvôli zlodejom potrebné nasypať na zem. "Pravidelne vykrádajú môj byt, tak mi susedka poradila, aby som na podlahu pred dvere nasypala múku. Zlodej potom zanechá odtlačok topánky a pre policajtov bude jednoduchšie ho vypátrať," odôvodnila svoju otázku seniorka.

Telefonáty o odcudzených vozidlách v nákupných strediskách patria medzi kolorit tiesňových liniek. Operátori tradične radia, aby nešťastník starostlivo prešiel všetky poschodia parkoviska. Ľudia totiž často zabudnú, kde presne auto zanechali.

Medzi ďalšie nezvyčajné hovory patril bezmocný otec, ktorý nedokázal prinútiť svojho syna, aby si umyl vlasy, alebo žena, ktorá chcela od záchranára radu, ako pomôcť svojmu chorému psíkovi.

Krakovskí strážnici mali nedávno výjazd k jednej z výškových budov, pretože dostali hlásenie, že dvaja muži chcú skočiť zo strechy. Na mieste však zistili, že išlo o dvojicu montérov satelitných antén.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu