Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Čierny víkend v Poľsku, utopilo sa 52 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VARŠAVA - Poľsko má za sebou tragický letný víkend: pri kúpaní sa len za sobotu a nedeľu utopilo 52 ľudí. To je podľa polície o 20 obetí viac, ako si za uplynulé dva dni vyžiadali dopravné nehody v celej krajine. Vo vode najčastejšie zomierajú opití ľudia alebo tí, ktorí pri kúpaní riskujú.

Smutný rekord tohtoročného leta padol v nedeľu, kedy sa utopilo 28 osôb. Od začiatku júla týmto spôsobom prišlo o život 189 ľudí, v priemere každý deň sa v Poľsku tento mesiac utopilo skoro desať ľudí. "Tá štatistika je znepokojujúce," povedal v televízii TVN24 hovorca poľského policajného riaditeľstva Mariusz Sokolowski. "Veľmi často sa ľudia chodia kúpať pod vplyvom alkoholu, idú ukázať svoje schopnosti, ktoré jednoducho nemajú," dodal.

Polícia neustále apeluje na milovníkov vody, aby pri kúpaní mysleli na vlastnú bezpečnosť. Ako ale dokazujú štatistiky, jej výzvy si mnoho ľudí k srdcu neberie. Od začiatku apríla prišlo v Poľsku vo vode o život skoro 400 osôb. Za celý vlaňajší rok to bolo skoro 470 ľudí, z toho približne 170 si šlo zaplávať pod vplyvom alkoholu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu