Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vo Foxconne sa priotrávilo 250 zamestnancov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DILLÍ - Taiwanský výrobca elektroniky Foxconn, medzi ktorého zákazníkov patria firmy Apple, Sony, Dell, Nokia či Hewlett-Packard, v pondelok dočasne uzavrel svoju továreň v Indii po tom, čo muselo byť 250 jej zamestnancov hospitalizovaných. Dôvodom bola zrejme otrava pesticídmi. Informoval o tom dnes spravodajský server BBC a agentúra AFP.

Odstávka, ktorá podľa vyhlásenia Foxconnu potrvá zhruba týždeň, sa týka prevádzkarne vyrábajúcej súčiastky mobilných telefónov v juhoindickom meste Čenaj. Foxconn upresnil, že k incidentu došlo v piatok, kedy si desiatky robotníkov začali sťažovať na závraty a nevoľnosť.

Firma potvrdila, že problém mohol byť spôsobený rozprašovaním pesticídov v továrni. Takmer všetkých 250 hospitalizovaných už nemocnicu opustilo, 28 pacientov ešte zostáva pod lekárskym dohľadom. Miestne úrady začali vyšetrovanie prípadu.

Pre spoločnosť Foxconn je to ďalší škandál po sérii samovrážd, ktoré spáchali od začiatku tohto roka jej zamestnanci v továrni v čínskom Šen-cenu. Foxconn v reakcii na samovraždy zvýšil v júni robotníkom postihnutej výrobne platy o 70 percent.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu