Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Apple, Dell a Sony chcú prešetriť samovraždy

Zamestnanci vo fabrike častokrát pracujú nadčas
Zamestnanci vo fabrike častokrát pracujú nadčas

SHENZEN - Firma Foxconn Technology Group sa po sérii samovrážd svojich, prevažne mladých zamestnancov, rozhodla vykonať viaceré opatrenia, ktoré by zabránili prípadným snahám ďalších zamestnancov ukončiť svoj život. Jedným z nich je zriadenie linky dôvery pre emocionálne slabších pracovníkov.

Čínska spoločnosť Foxconn, ktorá vyrába elektroniku pre značky ako Apple, Dell či Sony, sa rozhodla napraviť svoju povesť po tom, ako pred pár dňami spáchal samovraždu už desiaty zamestnanec z jej radov.

Továreň, v ktorej pracuje približne 300 tisíc zamestnancov, už umiestnila na budovu záchranné siete pre prípad, že by sa niekto ďalší pokúsil spáchať samovraždu skokom z okna. Zriadila tiež tréningové centrum pre poradcov, ktorí budú pracovať na linke dôvery určenej pre pracovníkov s emocionálnymi problémami.

Riaditeľ spoločnosti Terry Gou vyjadril nad celou situáciou poľutovanie a dodal, že vykoná všetky potrebné opatrenia, ktoré zabránia ďalším samovraždám robotníkov.

Firmy, ktoré s Foxconn Technology Group spolupracujú, sa chystajú do továrne poslať inšpektorov, ktorí celú záležitosť prešetria.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu