Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Putin si s deportovanými špiónmi zaspieval vlastenecké hity

Vladimir Putin
Vladimir Putin

MOSKVA - Ruský premiér Vladimir Putin priznal, že sa stretol so skupinou ruských agentov deportovaných zo Spojených štátov a dokonca si s nimi zaspieval vlastenecké piesne.

Premiér ocenil ich prácu a dodal, že všetci mali ťažký život. Putin, ktorý sám pôsobil v bývalom východnom Nemecku ako agent KGB, počas návštevy na Ukrajine novinárom povedal, že špiónom sľúbil v Rusku skvelú budúcnosť. USA a Rusko vymenili koncom júla skupinu 10 proruských agentov za štvoricu proamerických. Išlo vôbec o najväčšiu výmenu špiónov medzi Moskvou a Washingtonom od skončenia studenej vojny.

"Stretol som sa s nimi. Hovorili sme o živote. Zaspievali sme si," povedal Putin novinárom, ktorí premiérove vyjadrenia zverejnili v nedeľu na internete. Putin si s agentmi podľa jeho slov zaspieval slávny hit zo šesťdesiatych rokov zo známeho ruského filmu o sovietskom agentovi, ktorý pracoval v nacistickom Nemecku. "Nežartujem, myslím to vážne. A spievali sme aj iné piesne s podobným obsahom," dodal.

Američania Rusku "vrátili" desiatich ruských špiónov, ktorých pozatýkali minulý mesiac v amerických mestách. Všetci obvinení priznali, že v USA pracovali ako tajní agenti pre Moskvu. Súd nariadil ich okamžitú deportáciu s tým, že do Spojených štátov sa nesmú nikdy vrátiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu