Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Športovec Putin: Príde do Viedne na majstrovstvá v džude

Vladimir Putin
Vladimir Putin

VIEDEŇ - Ruský premiér Vladimir Putin v sobotu pricestuje na súkromnú návštevu Viedne, kde sa zúčastní na majstrovstvách Európy v džude.

V utorok o tom informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia (ORF), podľa ktorého by sa mal Putin stretnúť so spolkovým prezidentom Heinzom Fischerom a kancelárom Wernerom Faymannom. Ďalšie podrobnosti návštevy z bezpečnostných dôvodov nezverejnili.

Dôvodom Putinovej cesty sú podľa ORF majstrovstvá Európy v džude, ktoré sa konajú od 22. do 25. apríla vo viedenskej Hale Ferryho Dusiku. Ruský líder má zápasy sledovať z tribúny, kde mu bude robiť spoločnosť 30 mladých džudistov. Okrem ochrankárov ho bude počas návštevy sprevádzať 50 novinárov, televízny štáb a 15 mladých športovcov z ruskej národnej reprezentácie. Stretnutie s Fischerom v priestoroch prezidentskej kancelárie by sa malo uskutočniť v popoludňajších hodinách.

Podľa generálneho tajomníka Rakúskeho džudistického združenia (ÖJV) Paula Fialu bude mať prominentná návšteva "neoceniteľný propagačný účinok" pre džudo ako "okrajový" šport. Predseda združenia Hans-Paul Kutschera preto neľutuje žiadne dodatočné výdavky a námahu. Putinova prítomnosť môže podľa ORF navyše prilákať ďalších divákov a zvýšiť tak počet predaných vstupeniek.

Putin naposledy navštívil Rakúsko ešte ako ruský prezident v máji 2007. Moskva v súčasnosti rokuje s Viedňou o účasti na projekte plynovodu Južný prúd. Príslušná dohoda by mala byť pripravená na podpis už do konca apríla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu