Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Havária vlaku v Olomouci: Vykoľajilo sa 10 vagónov

ilustračné foto
ilustračné foto

OLOMOUC - Na olomouckej hlavnej stanici sa včera popoludní zrazil nákladný vlak s posúvajúcou sa lokomotívou, vykoľajilo sa niekoľko vagónov, nikto nebol zranený.

Povedal to námestník riaditeľa Železničnej inšpekcie Jan Kučera. Nehodu vyšetruje Železničná inšpekcia ČR, škoda zatiaľ nebola vyčíslená. Prevádzka na trati v smere na Přerov a Prostějov bude zrejme prerušená až do polnoci. Niektoré vlaky boli odklonené, iné nahradila autobusová doprava.

"Okolo 13:00 odchádzal z olomouckej hlavnej stanice nákladný vlak keď zboku do neho narazila posúvajúca sa lokomotíva," uviedol Kučera. Podľa hovorkyne Českých dráh (ČD) Kataríny Šubovej sa vykoľajilo asi desať vagónov.

To, na ako dlho bude prerušená prevádzka v smere na Přerov a Prostějov, závisí na tom, ako bola pri zrážke poškodená trať. České dráhy na svojich internetových stránkach informovali, že prevádzka by mala byť obnovená až po 23:00.

Podľa webu ČD sú vlaky SuperCity na linke Praha - Ostrava v úseku Česká Třebová - Přerov vedené odklonom mimo Olomouc a mimoriadne zastavujú v Přerove, na linke Ostrava - Praha mimoriadne zastavujú v staniciach Přerov, Česká Třebová a Kolín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu