Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Polícia ukončila vyšetrovanie tragickej zrážky v Polomke

Zrážku podľa polície zavinil vodič autobusu Zobraziť galériu (5)
Zrážku podľa polície zavinil vodič autobusu (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia po 16 mesiacoch ukončila vyšetrovanie vlaňajšej tragickej zrážky vlaku s autobusom v Polomke, pri ktorej zomrelo 12 ľudí. Vyšetrovací spis dnes odovzdali prokuratúre, tá by mala do dvoch týždňov podať obžalobu na šoféra autobusu, povedal dnes hovorca Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Ivan Vozár.

Ukončeniu vyšetrovania dlhý čas bránilo chýbajúce vyjadrenie od zahraničnej poisťovne. V autobuse sa totiž zranilo aj dievča zo Srbska a jej poisťovňa si uplatňuje nárok na náhradu za zdravotnú starostlivosť.

Tragickú zrážku podľa polície zavinil vodič autobusu, ktorý nedal prednosť na nechránenom železničnom priecestí. Vlak údajne pred priecestím viackrát pískal, no nepodarilo sa mu z rýchlosti 70 kilometrov za hodinu napriek použitiu rýchlobrzdy zastaviť.

Kritiku od obyvateľov Polomky si po nešťastí vyslúžili aj železnice. Polomčania upozorňovali, že na priecestí chýbala signalizácia, pred koľajnicami bol umiestnený iba zhrdzavený výstražný kríž. Železnice na jeseň v Polomke postavili novú svetelnú signalizáciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu