Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Na mieste katastrofy našli telo Lecha Kaczyńského

Trosky poľského TU-154M Zobraziť galériu (6)
Trosky poľského TU-154M

BRATISLAVA/VARŠAVA – Telo poľského prezidenta Lecha Kaczyńského našli na mieste havárie lietadla, informovala o tom agentúra RIA-Novosti. Podľa ruského ministra pre mimoriadne situácie Sergeja Šojgu telá obetí katastrofy dopravia do Moskvy, pričom už v nedeľu sa bude môcť začať ich identifikácia.

Poľský prezidentský špeciál TU-154M sa podľa neho rozpadol na dve časti, pričom obe sú od seba vzdialené 800 metrov.

Ruského ministra cituje poľská agentúra PAP, lietadlo sa podľa neho zrútilo počas druhého pokusu o pristátie, pričom nad letiskom bola hustá hmla. Ako ďalej uviedol, z doterajších analýz vyplýva, že lietadlo sa značne odchýlilo od trasy, okolo 150 metrov od pristávacej dráhy. Ruská strana podľa neho rozhoduje, či sa na objasňovaní príčin havárie budú podieľať aj poľskí vyšetrovatelia.

Na mieste katastrofy je podľa neho 97 tiel obetí. Tímy na mieste sa pokúšajú dostať z trosiek lietadla telá, pričom niektoré z nich pohltili plamene, telesné pozostatky ďalších našli okolo trosiek lietadla. Podľa ruského predstaviteľa tímy pracujú na tom, aby rodiny obetí mohli prísť do Moskvy identifikovať svojich blízkych, prvé telá by mali previezť ešte dnes. Súčasne potvrdil, že vyšetrovatelia preverujú priebeh letu a na mieste sa už našli dve čierne skrinky lietadla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu