Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Poľský špeciál mal za sebou 5004 hodín a 1823 pristátí

Poľský vládny špeciál TU-154M Zobraziť galériu (6)
Poľský vládny špeciál TU-154M

BRATISLAVA/VARŠAVA – Poľský prezidentský špeciál Tu-154M, ktorý havaroval dnes neďaleko Smolenska, mal nalietaných 5004 hodín a mal za sebou 1823 pristátí . Informovala o tom agentúra PAP, ktorá cituje Alexeja Guseva, riaditeľ leteckého opravárenského podniku v Samare, kde tento stroj prešiel minulý rok generálnou opravou.

„Pre lietadlá tejto triedy nie je veľa“, povedal Gusev, ktorého vyjadrenia odvysielala televízia Vesti-24. Protokol o prevzatí po generálnej oprave podpísali 21. decembra minulého roku. Po dvoch dňoch, 23.decembra, stroj priletel do Varšavy, kde mal stálu základňu.

Po opravách sa životnosť lietadla predĺžila na 25 rokov a 6 mesiacov. Po oprave nalietal 124 hodín a absolvoval asi 50 pristátí. Lietalo normálne, neboli hlásené žiadne problémy, uviedol šéf samarského podniku. Ako vyhlásil, "piloti, ktorí preberali stroj po generálnej oprave, boli po zoznamovacích letoch spokojní."

Ako ďalej skonštatoval, generálna oprava bola v súlade s dokumentáciou hlavného konštruktéra, ktorá sa týka týchto opráv. Lietadlo prešlo aj rozsiahlou modernizáciou interiéru a opravou prešli aj všetky motory stroja. Nemali by byť žiadne námietky, povedal riaditeľ leteckého opravárenského podniku. Bežnú údržbu lietadla vykonávala technická služba na poľskej strane, informovala agentúra PAP.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu