Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

VIDEO New York zasiahla víchrica, pol milióna ľudí bez prúdu

Víchrica po sebe zanechala veľké škody Zobraziť galériu (3)
Víchrica po sebe zanechala veľké škody

NEW YORK - Silné búrky a prudké lejaky pripravili stovky tisíc ľudí v okolí New Yorku o dodávky elektrickej energie. Podľa denníka The New York Times zabili v Teanecku v štáte New Jersey dvoch ľudí padajúce stromy. V prímorských kúpeľoch Ocean Grove na pobreží Atlantiku zničil požiar niekoľko historických domov, napísala dnes agentúra AP.

Najhoršie postihnutými oblasti sú New York a juh New Jersey, kde nárazový vietor dosahoval až 112 kilometrov v hodine.

Kvôli nepriaznivému počasiu meškajú lietadlá a lety smerujúce do New Yorku boli z bezpečnostných dôvodov presmerované do Bostonu. Odklonenie sa podľa AP týkalo aj obrieho dvojposchodového Airbusu A380, najväčšieho lietadla na prepravu pasažierov na svete.

Problémy hlásila aj železnice. Vlaky medzi New Yorkom a Philadelphiou v Pensylvánii kvôli silnému vetru nepremávali. Postihnuté boli aj prímestské vlaky, metro a električky. Newyorský Staten Island sa na štyri hodiny ocitol bez trajektového spojenia.

Rozvodná spoločnosť Con Ed, ktorá sa stará o dodávky elektrickej energie, podľa DPA oznámila, že nevie, kedy budú výpadky elektriny úplne odstránené. Situácia by sa ale v priebehu dneška mala zlepšiť. Podľa AP je to druhýkrát za dva týždne, čo bez prúdu zostalo takmer pol milióna domácností.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu