Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dieťa v New Yorku navigovalo pilotov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Americké úrady zaoberajúce sa bezpečnosťou letovej prevádzky vyšetrujú kuriózny incident. Z ich najnovších zistení vyplýva, že minulý mesiac sa neznámy chlapec "zahral" na leteckého dispečera.

O prípade informovala v stredu britská televízna stanica BBC. Tá na svojej internetovej stránke zverejnila aj zvukovú nahrávku komunikácie medzi "malým dispečerom" a pilotmi, z ktorej je zrejmé, že hlas na nej patrí malému chlapcovi - pravdepodobne ešte v predpubertálnom veku.

"JetBlue 171, informujte o odlete," hovorí do mikrofónu z riadiacej veže chlapec. "JetBlue 171, hlásim odlet. Skvelá práca," odpovedá pilot. "MS 4-0-3, informujte o odlete," prihovára sa dieťa ďalšiemu pilotovi a dodáva: "Adios, amigo!" "Adios, amigo," odpovedá mu kapitán v španielčine bez akejkoľvek známky znepokojenia nad tým, že počuje hlas, ktorý zjavne patrí neplnoletej osobe. Z veže nasleduje pobavený hlas dospelého, ktorý vraví: "Takto to vyzerá, chlapi, keď deti nie sú v škole."

"Takéto správanie je neprijateľné a neukazuje profesionálnu úroveň, ktorá sa očakáva od zamestnancov FAA," uviedol k nahrávke letecký úrad. Správanie zamestnanca, ktorý k riadeniu dopravy dieťa pustil, kritizovala i profesná organizácia letových dispečerov.

Incident sa odohral 17. februára v čase, kedy mali newyorské deti týždenné zimné prázdniny a množstvo Američanov odchádzalo na dovolenky. Úrady vek chlapca ani meno jeho otca nezverejnili.



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu