Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jazdiť na bycikli nahý nie je pohoršujúce, rozhodol súd

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

WELLINGTON - Jazdiť na bicykli nahý na verejných cestách nie je na Novom Zélande žiadne porušenie zákona ani dobrých mravov. Rozhodol o tom dnes novozélandský súd, keď zrušil rozsudok nižšej inštancie proti istému stavebnému robotníkovi. Ten bol odsúdený za to, že sa vlani prechádzal na bicykli severne od Wellingtonu nahý a niektorým vodičom okoloidúcich áut spôsobil šok. Napísala to agentúra DPA s odvolaním na novozélandské médiá.

Jeden zo šokovaných vodičov vtedy zavolal políciu, ktorá naháča identifikovala a podala na neho trestné oznámenie za urážlivé správanie. Súd prvej inštancie muža odsúdil k pokute v prepočte vyše 100 eur. Nudistický cyklista s tým ale nesúhlasil a odvolal sa. Sudca vyššej inštancie mu napokon dal za pravdu: vyhlásil, že na nudistickej cyklistike nevidí nič poburujúceho a predchádzajúci rozsudok zrušil.

"Je to len vec životného štýlu," povedal potom 40-ročný cyklista Nick Lowe miestnemu denníku. "Ja jednoducho oblečenie na tele neznášam. Doma chodím nahý, trávnik na záhradke pred domom sekám nahý a aj iné záhradkárske práce robím nahý. Tak prečo by som mal produkovať haldu prepotenej bielizne len preto, že idem na bicykli?" vysvetlil svoju filozofiu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu