Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Po 15 dňoch vytiahli na Haiti z trosiek živé dievča!

Tínedžerka prežila pod troskami dva týždne Zobraziť galériu (4)
Tínedžerka prežila pod troskami dva týždne

PORT-AU-PRINCE – Aj 15 dní po ničivom zemetrasení na Haiti sa podarilo francúzskym záchranárom vytiahnuť spod trosiek živé dievča (17). Je tak 135. človekom, ktorý sa z ruín dostal živý.

Darlene Etienneová bola veľmi dehydrovaná, zoslabnutá a mala slabý pulz. Má zlomenú ľavú nohu. Záchranári ju našli v troskách univerzity v haitskej metropole Port-au-Prince, kde študovala.

"Neviem, ako mohla tak dlho vydržať. Je to zázrak," povedal záchranár JP Malaganne. Zachránené dievča bolo v šoku a plakalo, ale bolo šťastné. Francúzski záchranári ho okamžite dopravili do poľnej nemocnice.

Podľa príbuzných začínala Darlene práve študovať, keď univerzitu postihlo ničivé zemetrasenie. "Mysleli sme, že je mŕtva," povedala sesternica. Podľa záchranárov sú podobné prípady skutočne zázrak. Ľudia totiž pod sutinami bez vody zvyčajne vydrží len 72 hodín. Dievča ale možno malo k vode prístup. Keď ho tím vynášal von, mrmlalo niečo o cole.

V stredu ľudia počuli zo sutín slabé volanie a oznámili to. Naposledy našli záchranári živého mladíka v sobotu v troskách hotela, ktorý sa na neho zrútil pri katastrofe 12. januára. V utorok potom zo sutín vyhrabali ďalšieho muža. Toho zavalil padajúci dom neskôr pri následných otrasoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu