Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chytili gang, ktorý dodával sexuálne otrokyne do Česka

ilustračné foto
ilustračné foto

KYJEV/PRAHA - Ukrajinskí policajti spolu s tajnou službou zlikvidovali v západoukrajinskom meste Chmelnyckyj zločineckú sieť, ktorá dodávala sexuálne otrokyne do Česka. Informovala o tom agentúra Ukrinform s odvolaním na miestne úrady.

Podľa policajného komuniké bola zadržaná jedna miestna obyvateľka a jej traja spoločníci z Ivano-Frankivskej oblasti. Štvorica se vraj práve snažila "dodať" cez Poľsko do nevestinca v Česku tri Ukrajinky vo veku od 20 do 29 rokov. Šéf gangu im už vybavil cestovné doklady a zaplatil cestu. 

Hovorca českého veľvyslanectva v Kyjeve dnes povedal, že český zastupiteľský úrad neobdržal od ukrajinskej strany o incidente žiadnu informáciu, napriek tomu, že to v takých prípadoch býva obvyklé. Policajné zdroje českým diplomatom ani nepotvrdili, že konečným cieľom Ukrajiniek mal byť nevestinec práve v Česku. Česká ambasáda predpokladá, že v prípade nefigurujú žiadni českí občania.

Podľa agentúry Ukrinform nevestinec v Česku ukrajinskému gangu priamo patril. Potrebný personál vyhľadávali dvaja kupliari medzi nemajetnými Ukrajinkami, zatiaľ čo tretia členka gangu mala na starosti inkasovanie platieb za sexuálne služby a kontrolu využitia "pracovnej doby".

Skupina je teraz stíhaná pre organizovaný zločin a obchodovanie s ľuďmi. Agentúra Ukrinform neuviedla, koľko žien bolo touto cestou do Česka dopravených, ani ďalšie podrobnosti.

V Česku predstavuje prostitúcia podľa odborníkov legálnu šedú zónu. Sexuálny priemysel je veľký biznis, ktorého ročný obrat sa odhaduje na viac než pol miliardy dolárov (viac ako 400 miliónov eur), z čoho asi tri pätiny pochádzajú od zahraničných návštevníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu