Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

BBC: Česko má tranzit, Slovák obchoduje so ženami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Za tranzitné stredisko obchodu so ženami označila Česko relácia televízie BBC, venovaná prostitúcii v európskych metropolách v súvislosti s obľúbenými víkendovými pánskymi jazdami Britov na kontinente. Dokument okrem iného opisuje stretnutie nakrútené skrytou kamerou s česky hovoriacim mužom, ktorý ponúka na predaj dve ženy.

Reportér programu sa vydával za majiteľa nevestinca v Londýne a stretol sa na diaľničnej pumpe pri Rudnej s mužom, ktorý mu ponúkal dve ženy po 3500 euro za mesiac. Pri večernej schôdzke muž tvrdí, že teraz mu každá zarába 90 tisíc českých korún mesačne.

Dokument tiež uvádza rozhovor s mladou Janou z košického sídliska Luník IX, ktorá sa proti svojej vôli dostala do nevestinca v Amsterdame. Odišla tam so svojím priateľom v presvedčení, že budú viesť normálny život, ale priateľ ju predal do nevestinca. Po roku sa jej podarilo utiecť.

Autori dokumentu hovorili aj so Slovákom Tiborom, ktorý vyhlásil, že sa venuje obchodu so ženami z chudobných rómskych rodín na Slovensku, ktoré sú v Českej republike zneužívané na prostitúciu.

"Nie je to zločin, je to jednoducho práca ako každá iná," tvrdí o svojej činnosti. Dokument sa venuje obchodu so ženami v súvislosti s tým, že mnohé európske mestá sa stali obľúbeným terčom mladých Britov a ich "stag parties", teda pánskych jázd a "lúčenia so slobodou".

Praha má 70 bordelov a veľa striptízových barov a nie je ťažké v nich nájsť niektorých z pol milióna Britov, ktorí každý rok do Prahy pricestujú na ťah, uvádza program BBC a pripomína "liberálne zákony" v Česku v tomto smere.

Podľa dokumentu BBC tento "priemysel britských stag parties" prispieva k prostitúcii a obchodovaniu so ženami. Program pripomína, že Briti pri ťahoch v Európe minú až 500 miliónov libier ročne. Ich najčastejším cieľom je Amsterdam, ale dokument sa zameriaval aj na prostitúciu súvisiace s týmto fenoménom v Krakove a v Rige.

"Britské lúčenia so slobodou pred svadbou sa za posledných desať rokov zmenilo. Preč sú časy, keď sa šlo na pivo do krčmy s otcom alebo s kamarátmi. Nastúpili tri alebo štyri noci v meste v zahraničí ďaleko od zvedavých očí," konštatuje program.

"A často ide o viac ako len o striptízový klub. Pre mnohých Britov je návšteva prostitútky súčasťou vysnívaného pánskeho víkendu.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu