Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Obchodníci so ženami pôjdu pred súd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Obžalobu na sedemčlennú skupinu za obchod so ženami prijal dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici. Podľa obžaloby išlo o organizovanú skupinu, ktorej šéfoval Ismail N. (55) z mesta Celje v Slovinsku.

Prokurátor členom gangu kladie za vinu, že v rokoch 2000 až 2003 vyviezli zo Slovenskej republiky do Slovinska najmenej 22 slovenských žien, na prostitúcii ktorých zarobili viac ako 42 tisíc eur. Ismail N. má vo vlasti dva bary s nočnou prevádzkou v Celje a v Slovenskej Bistrici, ktorých zamestnankyne poskytujú aj sexuálne služby.

Skupinu na vyhľadávanie a dovoz „bieleho mäsa“ do jeho barov založil Ismail v roku 2000. Orientovali sa prevažne na dievčatá z východného a južnej časti stredného Slovenska. Sľubovali im výhodnú prácu barmanky, čašníčky a spoločníčky. Dievčatá po príchode potom Ismail a jeho slovenská družka Beáta V.(36) presviedčali na prostitúciu s prísľubom vyšších zárobkov.

Štyrom Slovenkám dali aj peniaze na cestovné pasy. Medzi takto získanými dievčatami boli aj dve Senát stanovil termín hlavného pojednávania na január. Vypočuje obžalovaných a viac ako 20 svedkov. V prípade uznania viny hrozí obžalovaným trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov.

Okrem Ismaila N. a jeho družky Beáty obžalovali aj Michal G. (42) z Veľkého Krtíša, Rudolfa J. (34) z Martina, Petra G.(41) z Veľkej Idy pri Košiciach,  Bartolomeja V.(59) z Vranova nad Topľou a Vladimíra G.(35) zo Slovenského Grobu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu