Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Študentka odmietla robiť prostitútku, zavraždili ju!

ilustračné foto
ilustračné foto

HRADEC KRÁLOVÉ - Traja muži (34, 35 a 49 rokov) obvinení z vraždy študentky (18) sa ju údajne pokúsili donútiť k prostitúcii. Podľa polície dievča zomrelo v októbri 2006, keď ju jeden z obvinených uškrtil. Torzo jej tela našli poľovníci až začiatkom decembra 2008. Trojici v prípade preukázania viny hrozí za trestné činy vraždy a pokusu kupliarstva až výnimočný trest väzenia. Povedali to dnes novinárom vyšetrovatelia prípadu.

"Obvinení pod zatiaľ nešpecifikovanú zámienkou vylákali dievča do vozidla, potom s ňou odišli do lesného priestoru. Cestou sa ju snažili presvedčiť na vykonávanie prostitúcie, čo ona odmietla, a to sa jej stalo osudným," povedal novinárom vyšetrovateľ Milan Šimek. Podľa polície dievča dvoch z mužov poznala. Policajti dnes odmietli uviesť, či dievča pred smrťou znásilnili. Potvrdili však, že obvinení sa dievča k prostitúcii snažili donútiť aj násilím.

Polícia obvinila z vraždy troch mužov z okresu Ústí nad Orlicí. Jeden z nich sa k trestnej činnosti priznal a prejavil ľútosť, druhý nevypovedal a tretí všetko poprel. Podľa polície boli už predtým všetci súdne trestaní, napríklad najstaršieho až sedemkrát odsúdili za majetkovú, násilnú aj mravnostnú trestnú činnosť. Najmladší z mužov je vo väzení za majetkovú trestnú činnosť, ďalší dvaja sú vo väzbe od stredy.

Po dievčine polícia pátrala od októbra 2006, podľa Šimka v súvislosti s týmto prípadom kontaktovala približne 2000 ľudí. Preverovali aj možnosť, že by prípad mohol súvisieť s vraždou stopárky na Jičínsku, ale táto verzia sa nepotvrdila. Podľa polície bude ďalšie vyšetrovanie vraždy trvať niekoľko mesiacov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu