Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Stav popáleného dievčatka je stále kritický

OSTRAVA – Stav dievčatka (2), ktoré utrpelo popáleniny na 80 percentách svojho telíčka pri útoku podpaľačov v českom Vítkove, je stále kritický. Popálená matka (27) dieťaťa konečne vypovedala. Pre jej druha (33) s popáleninami vo väzenskej nemocnici žiada český minister Michael Kocáb amnestiu.

O osude dievčatka v ostravskej nemocnici rozhodnú najbližšie hodiny. Zdravotný stav matky a jej druha je stabilizovaný. Muža previezli do väzenskej nemocnice. Vyhýbal sa totiž nástupu trestu, ktorý mal podľa televízie Nova byť za šoférovanie bez vodičského preukazu. Český minister pre ľudské práva a národnostné menšiny Michael Kocáb včera podpísal žiadosť o odpustenie trestu pre otca malého dievčatka, ktorú pošle prezidentovi Václavovi Klausovi.

Kriminalisti včera konečne vypočuli popálenú matku dievčaťa, lebo lekári doteraz výsluch pre jej zdravotný stav neodporúčali. „Žena policajtom neoznámila žiadnu informáciu, ktorá by zásadne ovplyvnila prebiehajúce vyšetrovanie“, oznámila hovorkyňa severomoravskej polície Soňa Štětínská.

Na polícii pribúdajú hlásenia ľudí o aute tmavej farby, ktoré malo podľa svedkov prejsť tesne pred požiarom okolo domu. V aute bolo údajne viac ľudí. Nie všetky informácie sú však pre políciu užitočné. Ľudí ovplyvnili média, ktoré tvrdili, že páchatelia so zápalnými fľašami úmyselne zastavili pred domom prívod vody, aby znemožnili uhasenie ohňa. “Na mieste sme to preverovali, rovnako aj hasiči. Voda tiekla,“ uviedla Štětínská.

Podpaľači zaútočili na dom, kde spala osemčlenná rómska rodina, v noci na nedeľu. Do domu podľa jeho obyvateľov vhodili niekoľko zápalných fliaš. Podľa stôp na mieste požiaru to potvrdila aj polícia. Plamene zranili troch ľudí. Policajti prípad vyšetrujú ako všeobecné ohrozenie a ublíženie na zdraví. Preverujú aj to, či útok podpaľačov nemal rasový motív.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu