Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Odtajnené: Hitler mal len jeden semenník!

LONDÝN - Desiatky rokov sa špekulovalo či nacistický vodca Adolf Hitler mal len jeden semenník. Túto informáciu potvrdil až záznam, ktorý vznikol v šesťdesiatych rokoch a bol dlho utajovaný.

Kňazovi Franciszekovi Pawlarovi to vtedy prezradil nemecký vojnový veterán Johan Jambor. Aj keď Jambor zomrel v roku 1985 vo veku 94 rokov, informáciu o Hitlerovom jednom semenníku bola zverejnená až v súčasnosti.

"V roku 1916 zažil Hitler jednu z najťažších bitiek vo svojom živote - Bitku o Sommu. Jambor sa v tom čase staral o ranených vojakov medzi ktorými bol aj ešte neznámy Hitler. Napriek tomu si ale na neho pamätal.

Nazvali ho jačiaci, pretože stále vrešťal od bolesti a volal o pomoc. Keď ho našiel, bol celý od krvi. Mal ju najmä na nohách a v oblasti brucha. Jeho prvou otázkou bolo, že či ešte bude mať deti," opísal situáciu v zázname priateľ Jambora Blassius Hanczuch.

Záznam, zverejnený 23 rokov po smrti Pawlara, je vôbec prvým svojho druhu, pretože žiaden iný rozhovor medzi Hitlerom a jeho ošetrovateľom počas prvej svetovej vojny doposiaľ neexistuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu