Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na internet zavesil aj „Hitler bojoval za správnu vec“

Zobraziť galériu (2)

KOŠICE - Na internet zavesil výroky a heslá ako „WHITE POWER“, „HEIL HITLER“ alebo „Hitler bojoval za správnu vec“. Marekovi H. (17) zo Spišskej Novej Vsi teraz za toto hrozí šesť mesiacov až tri roky väzenia.

Študenta vypátrali policajti oddelenia mládeže a extrémizmu v Košiciach v spolupráci s kolegami v Spišskej Novej Vsi na základe monitoringu internetu. Mladík podľa polície minimálne od februára 2008 z domu odosielal a umiestňoval na verejne prístupné internetové stránky takéto heslá a výroky. Polícia tvrdí, že už svojim pseudonymom prejavoval príslušnosť k extrémistickému hnutiu.

Mladík podľa nej „prejavoval sympatie k hnutiam, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smerujú k potláčaniu základných práv a slobôd. Súčasne takto verejne schvaľoval holokaust a použitím vulgárnych výrokov a výrazov hrubo znevažoval príslušníkov určitého národa a rasy“.

Vyšetrovateľ študenta obvinil z prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd v súbehu s prečinom hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Stíhajú ho na slobode. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu