Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Izraelská armáda objavila v Pásme Gazy telá ďalších troch rukojemníkov

Zľava Michel Nisenbaum, 59 rokov, Hanan Yablonka, 42 rokov, a Oryon Hernandez Radoux, 30 rokov.
Zľava Michel Nisenbaum, 59 rokov, Hanan Yablonka, 42 rokov, a Oryon Hernandez Radoux, 30 rokov. (Zdroj: SITA/Hostages Families Forum Headquarters via AP)

TEL AVIV/GAZA - Izraelská armáda v noci na piatok našla v Pásme Gazy telá ďalších troch rukojemníkov, ktoré odvliekli z juhu Izraela pri vlaňajšom vpáde palestínskych militantov. Píše o tom agentúra AP.

Armáda v piatok uviedla, že ide o telá Orióna Hernándeza Radouxa (30), Hanana Yablonku (42) a Michela Nisenbauma (59). Našli ich počas nočnej operácie po analýze "presných spravodajských informácií", ktoré boli získané v posledných dňoch. Po identifikácii tiel upovedomili ich rodinných príslušníkov. Trojica podľa armády zahynula v deň útoku palestínskych kománd na juh Izraela zo 7. októbra 2023.

archívne video

Počas operácií v Chán Júnise našli vojaci desiatky granátov a výbušnín používaných na streľbu z dronov (Zdroj: X/IDF)

Ich mŕtve telá militanti potom odvliekli do palestínskej enklávy z kibucu Mefalsim. Ide o rovnakú oblasť, kde podľa izraelskej armády zabili ďalších štyroch rukojemníkov, ktorých telá sa našli minulý týždeň v tuneli v gazskom meste Džabalíja.

Zľava Michel Nisenbaum, 59 rokov, Hanan Yablonka, 42 rokov, a Oryon Hernandez Radoux, 30 rokov.
Zobraziť galériu (1)
Zľava Michel Nisenbaum, 59 rokov, Hanan Yablonka, 42 rokov, a Oryon Hernandez Radoux, 30 rokov.  (Zdroj: SITA/Hostages Families Forum Headquarters via AP)

Hernández Radoux bol priateľom 22-ročnej Shani Loukovej, ktorej telo objavili v Džabalíji. Obaja sa spolu s Yablonkom a ďalšími dvomi zúčastnili hudobného festivalu Supernova, odkiaľ sa im podarilo ujsť do oblasti Mefalsim, kde ich však radikáli z Hamasu neskôr zabili a ich telá odvliekli do Pásma Gazy. Nisenbauma vzali ako rukojemníka, keď išiel zachrániť svoju štvorročnú vnučku neďaleko základne izraelskej armády neďaleko kibucu Re’im, uviedla armáda.

Viac o téme: TeláRukojemníciIzraelPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu