Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Pomýlili sa? Ruské lietadlá nechtiac zvrhli najmenej 38 bômb na vlastné územie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

MOSKVA - Najmenej 38 leteckých bômb zvrhli ruské lietadlá za posledné tri mesiace na ruské a okupované územie na východe Ukrajiny, uviedol na sociálnej sieti spravodajský kanál Astra. Správu prevzali aj niektoré ruské a ukrajinské médiá.

"Počas 15. mája zvrhlo ruské letectvo na (ruskú) Belgorodskú oblasť hneď tri poltonové bomby," píše Astra o posledných prípadoch. Jedna z bômb dopadla priamo pri akvaparku Lazurnyj v dedine Lazurnoje pri Belgorode. Ďalšiu bombu našli pri dedine Krutoj Log a tretiu v dedine Zarečje-Vtoroje. "Vo všetkých troch prípadoch nikto nezahynul, ani nebol zranený," dodala. Predchádzajúci prípad sa stal len o deň skôr, keď z lietadla odpadla bližšie nespresnená bomba či raketa na dedinu Probuždenije vo Voronežskej oblasti.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 813 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Astra pripomenula aj prípad z 4. mája, keď poltonová bomba z ruského lietadla dopadla priamo na Belgorod. Zranila sedem ľudí a poškodila 31 domácností a desať áut. Ruské úrady sa snažili príčinu zatajiť, dodala.

Server RBK-Ukrajina dal správu o ruskom bombardovaní vlastnej Belgorodskej oblasti do súvislosti s ruskou ofenzívou v susednej ukrajinskej Charkovskej oblasti, ktorú sa snaží podporiť ruské letectvo, ale vzhľadom na technické poruchy dochádza k podobným incidentom. Na problémy s používaním ruských bômb nedávno upozornila aj britská vojenská rozviedka, ktorá poukázala na ohrozenie civilného obyvateľstva.

Viac o téme: VojaciVojnaBombaRuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu