Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Britský premiér sa ospravedlnil priaznivcom tenisiek Adidas Samba

Rishi Sunak
Rishi Sunak (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

LONDÝN - Britský premiér Rishi Sunak sa ospravedlnil priaznivcom tenisiek Adidas Samba po tom, ako bol kritizovaný za zničenie dôveryhodnosti tohto modelu obuvi. Informujú o tom webové stránky stanice Sky News a denníka The Guardian.

Sunak v nich bol zachytený na fotografiách v sídle britského premiéra na londýnskej Downing Street vo farebnej kombinácii sivá, biela a čierna. Okrem toho mal oblečenú bielu košeľu, nohavice vo farbe námornícka modrá a čierne ponožky. Britský časopis GQ uviedol, že premiér v úsilí prezentovať sa ako mladý a idúci s dobou zruinoval tieto tenisky pre každého. Mnohí používatelia sociálnych sietí uviedli, že svoju obuv predajú cez internet.

archívne video

Ministri obrany Slovenskej republiky a Veľkej Británie sa rozprávali aj o budúcnosti Ukrajiny (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Premiér sa komunite priaznivcov Adidas Samba ospravedlnil. "Na svoju obranu by som však uviedol, že tenisky Adidas vrátane (modelu) Samba a ďalších nosím v skutočnosti mnoho, mnoho rokov," povedal. Dodal, že prvé mu pred mnohými rokmi dal jeho brat ako vianočný darček. "Som dlhodobým priaznivcom," podotkol. Model Samba je podľa firmy Adidas "legendárna topánka s bohatou históriou". Bola vytvorená v roku 1949 pre futbalistov a umožňovala im trénovať na tvrdom, zľadovatenom povrchu.

Viac o téme: PremiérTeniskyBritániaRishi SunakAdidas Samba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu