Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Podvod na poisťovňu mu nevyšiel: Úrady mladíkov rýchlo odhalili, okrem peňazí prišiel aj o nohy!

Podvod na poisťovňu mu nevyšiel, prišiel o nohy ako aj o poistné plnenie
Podvod na poisťovňu mu nevyšiel, prišiel o nohy ako aj o poistné plnenie (Zdroj: X/@creepydotorg)

TCHAJ-PEJ – Nápad dvoch mladíkov ako prísť rýchlo k peniazom nevyšiel podľa predstáv. Pokúsili sa o podvod na poisťovňu s tým, že jeden z nich si spôsobí vážne omrzliny a od poisťovne tak dostane poistné plnenie. Pekná predstava až do momentu, kým sa všetko neotočilo proti nim.

Dvaja spolužiaci zo strednej školy, Čchang a Liao sa rozhodli pre kuriózny čin. Po tom, čo sa ich cesty po strednej škole rozišli, rozhodol sa Liao ozvať minulý rok v januári svojmu starému kamarátovi a oznámiť mu, že lieta v problémoch a hľadá ho zločinecký gang. Dobrý kamarát rozmýšľal ako mu pomôcť a vymyslel nehodu, pomocou ktorej by mohli získať nejaké peniaze od poisťovne a dostať sa z problémov.

Splašený Mustang (Zdroj: Policie České republiky)

Taiwanské médiá uviedli, že po uzavretí niekoľkých poistiek si Čchang spôsobil také zranenie, aby došlo k poistnému plneniu. V miestnom obchode nakúpili suchý ľad, ktorý umiestnili do nádoby a Čchang si dobrovoľne do tejto nádoby vložil nohy na neuveriteľných desať hodín. Nohy si pre istotu ešte pripútal k stoličke a svoj čin si začal nahrávať na mobilný telefón.

Svojím konaním si však spôsobil také vážne omrzliny, že už záchrana jeho končatín nebola možná ani po prevoze do nemocnice. Potom „nehodu“ nahlásili poisťovniam a žiadali preplatenie nákladov vo výške v prepočte asi 1,2 milióna eur. V nemocnici, ale aj poisťovniam tvrdil, že omrzliny si spôsobil po jazde na skútri. Poisťovne mu však spôsobenú ujmu nechceli preplatiť z dôvodu, že poistky boli uzavreté iba krátko pred incidentom, a celý prípad sa zdal veľmi podozrivý, vonkajšie teploty sa v deň keď malo dôjsť k jeho omrzlinám pohybovali okolo 5-15 stupňov Celzia. Jedna z poisťovní mu preplatila takmer 7 tisíc eur v prepočte, no aj tie bude musieť Liao vrátiť, pretože vyšetrovanie preukázalo, že si omrzliny spôsobil sám.

Viac o téme: PodvodPoisťovňaPoistné plnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu