Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Len krôčik od obrovskej tragédie: VIDEO Zatiaľ čo matka spala, malé dievčatko (2) vyliezlo na parapetu otvoreného okna!

Cudzinecká polícia v Prahe zachraňovala malé dievčatko pred pádom z okna
Cudzinecká polícia v Prahe zachraňovala malé dievčatko pred pádom z okna (Zdroj: Policie ČR)

PRAHA – Na parapetu vo výške asi šiestich metrov sa z bytu vyšplhalo iba dvojročné dievčatko. Policajtov zalarmovali susedia a okoloidúci, ktorí dievčatko v okno spozorovali. Zavolali na linku 158 s oznámením, že dieťa sa nielenže pohybuje na okne, ale vykláňa sa von.

Telefonát na tiesňovú linku prijali príslušníci polície v piatok, krátko pred deviatou hodinou ráno. Na jednom z okien v Prahe 2 sa malo nachádzať 2-ročné dieťa, ktoré po parapete chodilo a vykláňalo sa von. V tom čase sa najbližšie k miestu nachádzala cudzinecká polícia, ktorá utekala na pomoc.

Cudzinecká polícia v Prahe zachraňovala dieťa v okne (Zdroj: Policie ČR)

Po príchode sa spojili s oznamovateľom, ktorý označil okno na prvom poschodí. Pomocou rebríka sa príslušník polície dostal bližšie k dievčatku, ktoré stálo na parapete s holými nohami. Pretože hrozilo, že dieťa by naozaj mohlo vypadnúť, dievčatko policajt zavolal k sebe, aby mu podala ruku a pridržal ju.

Na príbuzných začal policajt kričať cez okno „polícia“ a dieťa pridržiaval, no nikto sa neozýval. Pretože sa policajt obával, že vzhľadom k úzkej parapete by mohla spadnúť aj smerom do bytu, odhrnul záves a otvoril aj druhé krídlo okna. Následný plač dieťaťa už zobudil aj spiacu matku a tá zdesene pribehla k oknu čo sa deje. Po oznámení, že jej dieťa stálo na okne a vykláňalo sa, zrejme ostala v šoku. Polícii poďakovala a vysvetlila im celú situáciu s odôvodnením, že "tvrdo zaspala a nemohla sa zobudiť". Pozorní susedia, okoloidúci a česká polícia tak zachránila dievčatku život. 

Viac o téme: Cudzinecká políciaZáchrana dieťaťaPolicie ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu