Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Babiš opäť hviezdil! VIDEO V parlamente spojil REZNE a SPODNÚ BIELIZEŇ...Koalícia sa smiala nad pukancami

Opozičný politik Andrej Babiš (ANO) na tlačovej konferencii po zasadnutí českého parlamentu
Opozičný politik Andrej Babiš (ANO) na tlačovej konferencii po zasadnutí českého parlamentu (Zdroj: X/Radek Bartoníček)

PRAHA – Česká politická scéna zažíva krušné chvíle. Koalícia a opozícia útočia na seba všade, kde sa dá. Nedávno hrala vláde do kariet údajne uniknutá Babišova správa. Ten sa na pôde parlamentu bránil ako lev a použil pri tom neraz aj expresívnejšie vyjadrovanie.

archívne video

Andrej Babiš: Ak by som nešiel do politiky, tak by žiadne trestné stíhanie neexistovalo (Zdroj: TASR/ Michal Svítok, Barbora Vizváryová)

V Českej republike sa rieši ďalšia kauza, s ktorou je spojený expremiér Andrej Babiš (ANO). Tentoraz mal v holdingu Agrofert zamestnávať bývalých policajtov, ktorí mali údajne zháňať kompromitujúce informácie na rôzne osoby. Píše o tom eXtra.cz. Babiš toto tvrdenie rázne odmietol, pričom v českom parlamente sa otočil priamo na zamestnankyne továrne, ktorá mu už nepatrí. 

Nohavičky a podprsenky 

Babiš povedal, že tam pracujú "interní policajti", ktorí kontrolujú nepoctivosť jednotlivých zamestnancov Agrofertu. "Keď napríklad vo Vodňanskej hydine (Vodňanská drůbež) si dajú nejaké zamestnankyne rezeň do nohavičiek alebo do podprsenky, tak to je napríklad práca tohto 'policajta', aby to skontroloval," vysvetlil veľmi svojrázne bývalý premiér. 

"Inak tam nikto taký nie je. Je to lož a nezmysel," dodal k obvineniam zo špehovania konkurencie. Jeho vyjadrenie pobúrilo najmä političky. Senátorka Miroslava Němcová uviedla v reakcii na sociálnej sieti X nasledujúci príspevok: "Škandál vo Vodňanskej hydine. So zamestnankyňami zachádzajú ako s trestancami v Severnej Kórei. Ponižujúcim spôsobom kontrolujú, či v spodnej bielizni nemajú rezne. Oznámil to AB (Andrej Babiš). Schillerová, Havlíček, Pastuchová, Brabec, Faltýnek len krútili očami a vyškierali sa."

Pridal sa aj bývalý senátor a premiér Mirek Topolánek: "Prajem dobrú chuť všetkým, ktorí dnes obedujú Vodňanské kurča. Sami si za to môžete," uviedol.

Koalícia s popcornom 

Na schôdzu sa veľmi netradične pripravil aj predseda Pirátov Ivan Bartoš. Do sály vstúpil s veľkým balíkom pukancov. V ten deň zhodou okolností oslavoval. "K narodeninám som si predstavoval väčšiu pecku, ale bohužiaľ dávajú len toto," reagoval na Babišov príhovor. 

Na Babiša sa v minulých dňoch strhla kritika kvôli blízkym vzťahom s lídrami Maďarska (Viktor Orbán) a Slovenska (Robert Fico). "Budú vám hovoriť, že som hrozba, pretože sa rozprávam s Orbánom a Ficom. Áno, rozprávam sa s nimi, tak isto ako s inými politikmi z regiónu, pretože boli zvolení v slobodných, demokratických voľbách, majú legitímnu vládu a je dôležité udržiavať s okolitými krajinami vzťahy, aj keď sa na všetkom nezhodneme," vysvetlil Babiš svoj postoj pre iDnes cz.
 

Viac o téme: Spodná bielizeňReznePukanceKontrola Andrej BabišPrahaANOPirátiČeská republikaMiroslava NěmcováAgrofertParlamentJán Bartoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu