Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Izraelská armáda oznámila operáciu v nemocnici v meste Gaza

Bojovníci radikálnej teroristickej skupiny Hamas, ktorá operuje v pásme Gazy
Bojovníci radikálnej teroristickej skupiny Hamas, ktorá operuje v pásme Gazy (Zdroj: X/Maverick Aoko)

JERUZALEM - Izraelská armáda v pondelok oznámila, že vykonáva operáciu v hlavnej nemocnici v meste Gaza. Komplex budov podľa nej využívajú vysokopostavení členovia hnutia Hamas, informujú o tom agentúry AFP a DPA.

Vojaci uskutočňujú "presnú operáciu v oblasti nemocnice Šifá", uviedla armáda s tým, že dostali pokyn postupovať opatrne a podniknúť opatrenia, aby zabránili poškodeniu pacientov, civilistov, zdravotníkov a vybavenia.

archívne video

Pod mestom Khan Yunis jednotky IDF odhalili podzemný tunel, ktorý potvrdil, že zadržiavali izraelských rukojemníkov. (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Svedkovia v Gaze pre AFP povedali, že štvrť, kde sa nemocnica nachádza, zasiahli vzdušné údery. Podľa ich slov areál nemocnice tiež obklopili tanky. Šifá je najväčšia nemocnica v Pásme Gazy. Izraelská armáda v jej areáli uskutočnila operáciu vlani v novembri, čo vyvolalo medzinárodné pobúrenie. Izrael opakovane obviňuje Hamas z toho, že používa nemocnice a ďalšie zdravotnícke zariadenia na vojenské účely, čo organizácia vládnuca v Pásme Gazy popiera.

Viac o téme: NemocnicaIzraelGazaPalestínčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu