Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Televízna stanica Al-Džazíra hlási zatknutie svojho spravodajcu v Gaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettty Images)

GAZA - Televízna stanica al-Džazíra sídliaca v Katare oznámila, že izraelské sily v pondelok pri zásahu v nemocnici Šifá v meste Gaza zbili a zatkli jej spravodajcu.

Zdroj z prostredia tejto televízie pre AFP povedal, že zatknutých bolo aj ďalších päť osôb vrátane kameramanov či technikov. Izraelský tank podľa tohto zdroja, ktorý však chcel zostať v anonymite, zničil vozidlo, v ktorom sa novinár a ďalší členovia tímu viezli.Al-Džazíra minulý mesiac Izrael obvinila, že sa systematicky zameriava na jej zamestnancov pracujúcich v Gaze.

Do pondelka boli vo vojne medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas potvrdené úmrtia najmenej 95 novinárov a pracovníkov médií, uvádza Výbor na ochranu novinárov (CPJ) na základe svojich predbežných zistení. Výbor dodáva, že 90 z nich boli Palestínčania, traja Libanončania a dvaja Izraelčania.

O život prišli aj dvaja novinári

O život počas konfliktu v Pásme Gazy prišli aj dvaja novinári stanice al-Džazíra a ďalší utrpel zranenia, pripomína AFP. Izraelská armáda v pondelok oznámila, že vykonáva operáciu proti militantom v nemocnici Šifá, ktorá je najväčším nemocničným zariadením v Pásme Gazy. Komplex budov nemocnice podľa nej využívajú aj vysokopostavení členovia hnutia Hamas.

Viac o téme: GazaAl-DžazíraZatknutieSpravodajca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu