Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Svet obletelo šokujúce video! Americký vojak sa pokúsil upáliť zaživa

Muž sa vo Washingtone pred izraelským veľvyslanectvom snažil upáliť zaživa
Muž sa vo Washingtone pred izraelským veľvyslanectvom snažil upáliť zaživa (Zdroj: Twitter/@trtworld)

WASHINGTON – Člen amerického letectva sa rozhodol pre zúfalý a nepochopiteľný čin. Na izraelskom veľvyslanectva sa podpálil a kričal heslá ako „osloboďte Palestínu!“.

Člen amerického letectva je v kritickom stave po tom, čo sa v nedeľu popoludní podpálil pred izraelským veľvyslanectvom v americkom Washingtone. Video, ktoré sa začalo šíriť na sociálnych sieťach ukazuje, ako letec stojí pred bránou veľvyslanectva a kričí heslá, že už "nebude spolupáchateľom genocídy v Gaze", alebo že sa chystá zapojiť do "extrémneho protestu".

Hromadná nehoda v Maďarsku (Zdroj: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Potom muž opakovane kričal „osloboďte Palestínu!“ a podpálil sa. Hovorca vzdušných síl potvrdil, že protestujúci je letec v aktívnej službe, ale nechcel bližšie špecifikovať jeho identitu alebo hodnosť. Na videách, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami je zrejmé, ako privolaná pomoc kričí na muža aby si ľahol na zem, kým muž zápasil s ohňom. Iná osoba ho postriekala hasiacim prístrojom.

Hoci video sa rýchlo rozšírilo, zo sociálnej siete muselo zmiznúť pre porušenie pravidiel. Podľa New York Post bolo na miesto odoslaná pomoc v nedeľu o 13:00 miestneho času, čo potvrdil aj hovorca hasičov. V čase príchodu záchranárov už muža hasiči uhasili a zdravotníci ho previezli so život ohrozujúcimi zraneniami do miestnej nemocnice.

Izraelské veľvyslanectvo neposkytlo žiaden komentár k incidentu, no izraelské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že pri incidente neutrpeli žiadni zamestnanci zranenia. Úrady uviedli, že niekoľko hodín po nešťastí bolo na chodníku obhorené miesto a informovali, že to nie je prvý prípad extrémnej metódy protestu. V decembri sa pred izraelským konzulátom v Atlante podpálila demonštrantka. Intenzívne politické napätie začalo teroristickým útokom Hamasu zo 7. októbra, ktorý zabil 1200 Izraelčanov a pokračuje pozemnými operáciami Izraela v pásme Gazy. Podľa odhadov počet obetí presiahol v Gaze 30 000 ľudí vrátane tisícok žien a detí.

Viac o téme: UpálenieIzraelPalestínaZúfalý čin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu